Yetmez ama, darbecilere geçit yok....

Yetmez ama, darbecilere geçit yok....

İzmit İnsan Hakları parkı , özgürlük meydanında 07 Ağustos Cumartesi günü 12.30’da yapıldı.Basın açıklamasını MAZLUMDER Kocaeli Şubesi üyesi Medine Küçük yaptı.

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu 277.hafta basın açıklaması İzmit İnsan Hakları parkı , özgürlük meydanında 07 Ağustos Cumartesi günü 12.30’da  yapıldı.Basın açıklamasını MAZLUMDER Kocaeli Şubesi üyesi Medine Küçük yaptı.
 
BASIN AÇIKLAMASI:
 
KOCELİ GÖNÜLLÜ KÜLTÜR TEŞEKÜLLERİ 277.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI
 
Özelde ilimizde, genelde Türkiye ve dünya gündeminde insan onur ve haysiyetine gölge düşürücü her türlü yazılı, sözlü ve görsel unsurun karşısında durup insan onurunu ayakta tutan her türlü fiilin yanında olma gayretinde olan kardeşlerimiz, Başörtüsüne Özgürlük eylemimizin 277.haftasında sizleri selamlıyoruz.
 
Yıllardır bu meydanlarda yaşanan hak gasplarını, şiddeti, tacizi, tecavüzü ilan edip, tüm bunların her birisini belli bir hesap için kayda geçtiğimizi ilan ettik. Dini, dili, ırkı düşüncesinden dolayı ülkenin dört bir yanında canı yanan halk kitleleri de kaşıkla dağıtılıp, on yılda bir kepçe ile toplanan hak ve özgürlüklerin sağlam bir zeminde korunması gerektiğini deffatle beyan ettiler. Temel hak ve hürriyetlere sadece saygı duymayan onları koruyup gözeten bir anayasa dileği yenilendi her seferinde.
 
Şüphesiz  Türkiye şimdi geldiğimiz noktada siyasi, askeri ve  sivil anlamda önemli günlerden geçiyor. Söz hakkı olan kişi, kurum ve merciiler geldiğimiz süreci kime ve neye nispetle yorumladıklarını kimi zaman ilan edip kimi zaman saklasalar da zaman kimin neyi hangi amaçla yaptığını apaçık ifşa edecektir. Karşılıklı bir inatlaşma ile yürütülen referandum kampanyalarının da bir futbol fanatizmine dönüştüğünü görüyoruz. Yani hazırlanan Anayasanın kime nasıl fayda sağlayacağı tartışmalarının da bu fanatizmin gölgesinde kaldığını aşikardır. 
 
Bu meydanlarda olan halk kitleleri de darbe mahsulü Anayasalardan nasiplerini almışlar olarak “yetmez ama evet” pankartları ile meydanlara çıktı. Zira “hak ve adalet” uğrunda kaydedilecek olan en ufak bir gelişme dahi bu ülke insanları için önem arz etmektedir. Ancak, referanduma kadar da tavrını bu şekilde sürdürecek olan bizler asıl meselenin referandum sonrası olduğunu buradan hatırlatırız. Yeni Anayasanın halkın çoğunluğu ile oylamadan geçmesi halinde de hükümet icraatlarının takipçisi olacağız. Referandum sürecinde kendini hakçı, halkçı, emekçi olarak tanımlayan grup ve vekillerin gerçek yüzlerini bir defa daha ortaya koydu. Referanduma evet diyecek olan CHP’li vekilin partisinden ihraç edilmesi buna bir örnektir.
 
YAS kararları ile belki bir nebze akabinde Anayasa değişikliği ile beraber ülkedeki askeri vesayetin gölgesinin kalkacağını her kurum ve kuruluşun kendi işini icra edeceğini ümit ediyoruz. Ve dileriz “hukuk” herkesin kendine göre eğip büktüğü bir şey olmaktan çıkar..
 
Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederiz…
 
MAZLUMDER Kocaeli Şubesi adına
Medine Küçük

Etiketler :