Yiğit Bulut'tan MHP ile ilgili çarpıcı iddia

Yiğit Bulut'tan MHP ile ilgili çarpıcı iddia

Yiğit Bulut, Türk devletlerinin geçmişlerinde 'başkanlık' olduğunu hatırlatarak 'Başkanlık sistemi geleneğimizde var' dedi.

24 TV ekranlarında Moderatör programına canlı yayın konuğu olan 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, yerel seçimlerden yeni anayasa çalışmalarına kadar birçok konuda dikkat çekici açıklamalar yaptı. Son günlerde gündemin gölgesinde kalan Başkanlık Sistemi hakkında da çok cesur bir çıkışta bulanan Bulut, 'Başkanlık sitemi bizim geleneğimizde var' dedi.
 
'REFERANDUM MANTIKLI DEĞİL '
Katıldığı canlı yayının hemen başında yerel seçimler için olabilecek 'referandum' kararı hakkında eleştirilerde bulunan Bulut, yerel seçimler için referanduma gidilmesini mantıklı bulmadığını belirtti. Referandumun Türkiye'ye 8-10 trilyon gibi bir maliyet çıkaracağını savunan Bulut, başkanlık sistemi hakkında ise referanduma gidilebileceğini söyledi. Gazetecilik deneyimlerinden yola çıkarak Başbakan Erdoğan'ın Başkanlık Sistemi hakkında referandum üzerinde duracağını ifade eden Bulut, 'Başbakan Erdoğan, radikal değişikliklerin Meclis'ten değil halktan geçmesini ister. Yani başkanlık sistemi geçecekse halktan geçecektir' dedi.
 
'CHP EXTREME BİR PARTİ '
Yeni anayasa çalışmaları konusundaki düşüncelerini de belirten Bulut, bu anlarda ise ana muhalefet partisi CHP'yi eleştirdi. CHP'yle artık uzlaşma sağlanamayacağını belirten Bulut, 'CHP uzlaşma sağlanamayan bir parti haline geldi. CHP extreme bir parti oldu. Her anlamda sınırları aşmış bir parti olarak görülüyor' ifadelerini kullandı. MHP'nin ise belli bir anlamda uzlaşma sağladığına dikkat çeken Bulut, 'Bakın siyasetle ilgili değil devletle ilgili meselelerde MHP her zaman AK Parti 'nin yanındaki yerini alıyor' ifadelerini kullandı. Sözlerine 'Bu çok cesur bir yorum olacak ama yapacağım ' diyerek devam eden Bulut şöyle devam etti:
 
'BAŞKANLIK GELENEĞİMİZDE VAR '
Ben MHP 'nin başkanlık sitemine karşı çıkabileceğini düşünmüyorum. Geçmişe dönüp baktığınızda MHP doktrininin tamamı başkanlık üzerinedir. Dokuz ışığın özünde başkanlık vardır. Türk devletlerinin geçmişlerinde de başkanlık vardır. Osmanlı'da ve Selçuklu'da başkanlık vardır. Geçmişe Cengiz Han'a kadar gidin başkanlık vardır. Bizim genlerimizde bir başkanlık özlemi var. Biz de bir başkan ve lider özlemi var. Biz lider toplumuz. Biz İsveç ya da Hollanda değiliz. MHP nasıl başkanlık sistemine karşı çıksın, MHP'nin özü başkanlık. Ben bu yüzden önümüzdeki süreçte MHP'den başkanlık istemine destek geleceğini düşünüyorum.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.