Yıldırım 'Çürük' idddianamesine girdi

Yıldırım 'Çürük' idddianamesine girdi

'Çürük raporu' çetesiyle ilgili iddianame tamam, Aziz Yıldırım müşteki..

Sahte çürük raporu soruşturması tamamlandı. Hazırlanan iddianame, Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'ya sunuldu. İddianamede örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Karargah Evleri soruşturmasını yürüten Askeri Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok, bir numaralı şüpheli olarak yer aldı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, müşteki sıfatıyla iddianameye girdi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından hazırlanan 8'i tutuklu 17 sanığın yer aldığı iddianame Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'ya dün takdim edildi. Çolakkadı'nın incelemesinin ardından dosya mahkemeye gönderilecek.

247 sayfalık iddianamede bir numaralı sanık Askeri Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok oldu. Şüphelilere 60 eylemle ilgili suçlama yöneltilen iddianamede Üçok, bütün eylemlerden sorumlu tutuldu. Örgütün yöneticilerinden Murat Tugay Tepe ise iki numaralı sanık olarak iddianameye girerken, emekli astsubaylar Ömer Uçar, Erdem Kılıç, İsmail Es, yemek fabrikası sahibi Fehmi Suna, halkla ilişkiler müdürü Tahir Mete Turan, kameraman Taylan Özgün Düşko da tutuklu sanıklar arasında sayıldı.

Oğlu Murat Çarmıklı'nın askerliği ile ilgili rüşvet pazarlığı yaptığı iddia edilen iş kadını Sibel Çarmıklı ile oğlu Murat Çarmıklı şüpheli olarak yer alırken, soruşturma sürecinde ifadesi alınan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise müşteki olarak bulunuyor.

Etiketler :