Yıldırım Demirören Arena'da ıslıklandı

Yıldırım Demirören Arena'da ıslıklandı

Fatih Terim, Rüştü Reçber ve Hakan Şükür'ün ödüllerini vermek için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte anons edilen TFF Başkanı Yıldırım Demirören, taraftarların bir bölümü tarafından ıslıklandı.

Fatih Terim, Rüştü Reçber ve Hakan Şükür'ün ödüllerini vermek için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte anons edilen TFF Başkanı Yıldırım Demirören, taraftarların bir bölümü tarafından ıslıklandı.

(A) Milli Futbol Takımı'nı 1996 yılında ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerine götüren ve 2008 yılında Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynatan Fatih Terim ise alkışlandı.

Bu arada, (A) Milli Takım'ın unutulmaz oyuncularından Lefter Küçükandonyadis ve Metin Oktay da unutulmadı ve plaketleri yakınlarına verildi. Turgay Şeren ise kendi ödülünü aldı.

Türk Telekom Arena'daki ödül töreninde en çok Fatih Terim ve Hakan Şükür'ün alkışlanması dikkati çekti.

Bu arada, maç başlamadan önce günün anısına müsabakanın hakemleri ile her iki takımın kaptanına UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve TFF Genel Sekreteri Emre Alkin birer plaket verdi.

-Bakan Suat Kılıç maçta-

Türkiye'nin tarihi maçını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da izledi.

Bakan Kılıç, Türkiye-Danimarka arasındaki tarihi maça tanıklık edenler arasında yer aldı ve efsanelerin ödül törenine katıldı.

Suat Kılıç, stada gelişinde yaptığı açıklamada, (A) Milli Takım'nın 500. maçına çıkacak olmasından dolayı bugünün çok önemli olduğunu söyleyerek, bu organizasyondan dolayı TFF'yi tebrik etti.

Türk futboluna hizmet etmiş herkesi güzel bir şekilde hatırlamak gerektiğini dile getiren Kılıç, milli takımın 2014 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'ndeki durumuyla ilgili ise ''Sıkıntılı süreçler geçirdik. Abdullah Avcı'nın fazla eleştirilmesine üzülüyorum. Milli takımı çok başarılı bir dönemde almadı. Takımı sıkıntılı bir dönemde sorunlarla aldı. Yeni bir takım kurmaya gayret ediyor. Bakanlık olarak desteğimiz kendisiyle. Antrenörümüze ve teknik heyete herkesin sabır göstermesi gerekir. Gruptan çıkmamız zor ama, inşallah bu takım bizlere zor olanı başarma onurunu yaşatır'' diye konuştu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ise, Danimarka ile çok özel bir maç oynayacaklarını ve herkesin skor ne olursa olsun milli takıma destek vermesini istedi.

-Tribünler boş kaldı-

Türk Milli Takımı'nın tarihteki 500. maçına sporseverler fazla ilgi göstermedi.

50 bin kişi kapasiteli Türk Telekom Arena'nın tribünlerinde büyük boşluklar göze çarptı.

-Onur, 2 yıl sonra kalede-

Trabzonsporlu kaleci Onur Recep Kıvrak, 2 yılı aşkın bir süre sonra (A) Milli formayı giydi.

Milli takımın kalesini en son, 7 Eylül 2010 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Belçika ile yapılan ve Türkiye'nin 3-2 kazandığı 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında giyen Onur, ay-yıldızlı ekipte tam 24 maç sonra forma şansı buldu.

Onur, son olarak 17 Kasım 2010 tarihinde Amsterdam'da Hollanda ile yapılan özel maçın kadrosunda yer aldı, ancak forma giymedi.

Onur'un, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Romanya ve Macaristan ile yapılan gruptaki son 2 maçın aday kadrosuna alınmaması nedeniyle Trabzonspor Kulübü yöneticileri, (A) Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'yı sert biçimde eleştirmişti.

-Türk Telekom Arena'da maç yemeği-

Türkiye-Danimarka özel karşılaşması öncesinde maç yemeği, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in ev sahipliğinde, iki ülke futbol federasyonu yetkililerinin katılımıyla yenildi.

Maçın oynanacağı Türk Telekom Arena'da verilen yemeğe, UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Baykan, Selim Koray, Fethi Heper, Mete Düren, Serhat Soysal, Ergun Tekin, Genel Sekreter Emre Alkin, Dış İlişkiler İcra Kurulu Başkanı Alican Ulusoy ile Danimarka Futbol Federasyonu Başkanı Allan Hansen, Milli Takımlar Müdürü Steen Dahrup ve federasyon yetkilileri katıldı.

Yemekte taraflar, karşılıklı plaket takdiminde bulundu.

-Arena'da 367 gün sonra milli maç-

(A) Milli Futbol Takımı, tarihi Danimarka maçıyla birlikte Türk Telekom Arena'da 367 gün sonra sahaya çıktı.

Türk Telekom Arena'da daha önce yaptığı 5 maçtan 3'ünü kazanıp, 2'sini yitiren milliler, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde bu statta ilk kez mücadele etti.

Türk Milli Takımı, Türk Telekom Arena'da son maçını 11 Kasım 2011 tarihinde, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off turunda Hırvatistan ile oynadı. Guus Hiddink yönetimindeki milliler, play-off ilk maçını 3-0 yitirdi. 

-Danimarka ile 7 yıl sonra-

Türkiye ile Danimarka (A) milli futbol takımları, 7 yılı aşkın süre sonra karşı karşıya geldi.

Taraflar arasındaki son maç 2005 yılında oynandı. İstanbul İnönü Stadı'nda 3 Eylül 2005 tarihinde yapılan 2006 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri karşılaşması 2-2 berabere bitti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.