Yıldırım: Müdafaa yerine sathı müdafaa

Yıldırım: Müdafaa yerine sathı müdafaa

Binali Yıldırım: Ulusal Siber Güvenlik ile hattı müdafaa yerine sathı müdafaa yapılacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ulusal Siber Güvenliği ile bilgi sistemi güvenliğinde hattı müdafaa yerine sathı müdafaanın başarılı bir şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.

Ulusal Siber Güvenlik Tatbikatı resmi açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakın Mehmet Aydın, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile tatbikata katılan 41 kurum ve kuruluşun katılımlarıyla TOBB Ekonomi Üniversitesi'nde yapıldı. Tatbikatın açılış töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tatbikat denildiğinde insanların aklına üniformalı, fosforlu kıyafetlerle telaşlı insanların koşuşturmasının hatırlandığını belirterek, "Bu tatbikat bildiğimiz tatbikatlardan farklı. Kamu kurum ve kuruluşların bilişim altyapılarına gerçeği aratmayacak şekilde saldırılar olur. Bunun için hem toplumda hem de kamu kurumları arasında farklındalığı artırmak amaçlandı. Acil bir durumda ülkemize ve altyapımıza yapılacak bir saldırı koordinasyon büyük önem arz etmektedir. Yapılan saldırı geniş ve kapsamlı bir saldırı olabilir. Eski dönemlerde her kurum bu saldırıyı anlamak ve önlem yöntemi bulmak için ayrı ayrı çalışır ve çoğu zaman başarılı olmakta zorlanırdı. Bu tatbikat ve son yürütülen çalışmalar ile ortak akıl ve ortak hareketle hattı müdafaa yerine sathı müdafaayı başarıyla gerçekleştireceğiz." dedi.

Açılış töreninde söz alan Devlet Bakanı Mehmet Aydın ise, hem güvenliğin öteki güvenliklere bağlamak zorunda olunduğunu hem de güvenliğin güvence altına alınması gerektiğine dikkat çekerek, "Bir ülke kendine yetecek kadar güvenilir bilgi üretemiyorsa güvenliğini başka ellere teslim ediyorsa o ülkenin güvenliğinden söz etmek mümkün değildir." ifadesini kullandı.

Toplantıda Ulusal Siber Güvenlik ile ilgili bilgi verilerek, tatbikat ile somut tehlike haline gelen siber savaş tehdidine karşı hazırlıklı olmanın, kurumların bilgi sistemi güvenliği olaylarına müdahale yeteneği ile kurumlar arası koordinasyon yeteneğini tespit ederek siber güvenlik bilincinin amaçlandığı belirtildi.

Öte yandan Tübitak Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) işbirliği ile gerçekleştirilen Ulusal Siber Güvenlik Tatbikatı'na enerji, finans, telekom, savunma, sağlık ve sosyal güvenlik alanında faaliyet gösteren 41 kamu ve özel sektör katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :