Murat Ülker: Elimizde 11 bin formül var

Murat Ülker: Elimizde 11 bin formül var

Yıldız Holding Başkanı Murat Ülker ellerinde gıdayla ilgili 11 bin formülün olduğunu belirtti.

Yıldız Holding Başkanı Murat Ülker, Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Gıda Grubu Başkan Yardımcısı Mete Buyurgan ve Örgen Gıda Genel Müdürü Fulya Onat Fraser, Yıldız Holding şirketlerinden İzmir’deki Örgen Gıda’nın hazır çorba üretim tesisinde basın mensuplarını ağırladı. Ülker, burada 1944 yılında bisküvi üretimi ile gıda işine başladıklarını hatırlatarak şunları söyledi: “Memleketimizin beslenmesinde 70 yıldır var olduk. Gıdayla ilgili 11 bin formülümüz var. Çocukluğumun yaz tatilleri tarifleri temize çekmekle geçti. Bir manada Türkiye’nin gıda hafızasıyız” dedi.

‘YENİ İCATLARIMIZ VAR’

Bizim Mutfak markası adı altındaki çorba üretimlerini göstermek üzere toplandıklarını belirten Ülker, şöyle konuştu: “Çünkü Türk sofralarında çorbanın yeri başkadır. Babam Sabri Bey’in de anneme sipariş ettiği çorbalar vardı. Mesela domatesli pirinç çorbası... Bizim evde en gözde çorba yine bir domates çorbası, ama bu kez kremalı domates çorbası... Yeni icat bir çorbamız daha var; kabak çorbası. Benim çok sevdiğim bir çorba daha var; Fakaş Çorbası. Bu isim aslında ufak aşın kısaltmasıdır. Aş, Kırım’da mantıya denir, mantı iri yapılır. Eğer küçük yaparsanız lezzetli bir çorba olur.”

DAKİKADA 1.100 PAKET

Toplantıda konuşan Mete Buyurgan Türkiye’de hazır çorba pazarının 184 milyon TL’lik büyüklükte olduğunu hatırlatırken bu yıl yüzde 29’luk bir büyüme rakamına ulaşmak istediklerini ifade etti. Ramazan döneminde çorba tüketiminin 2 kat arttığını söyleyen Buyurgan, çorba içilen gün sayısının üçten yediye çıktığını söylüyor. Fulya Onat Fraser, toplantıda yılda 45 bin ton üretim kapasitesine sahip olduklarını belirterek “Her bir dakikada 1.100 paket hazır çorba üretiyoruz” dedi. Fraser, hazır çorba başta olmak üzere ürünlerde kullanmak üzere 30 farklı ilde 265 tedarikçiden hammadde alımı yaptıklarını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “240.000 ton yaş hammaddeye karşılık gelen 30.000 ton kurutulmuş ürün alımı yaparak tarımsal ekonomiye katkı sağlıyoruz. 5.000 ailenin geçim kaynağı bu gördüğünüz tesistir.” (Habertürk)
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.