Erdoğdu: Atatürk silüetini görmeye gitmek hastalıktır

Erdoğdu: Atatürk silüetini görmeye gitmek hastalıktır

Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu, Atatürk silüetine kutsallık atfedilmesinin psikolojik bir hastalık olduğunu savundu.

Habertürk'te Pelin Çift'in sunduğu Öteki Gündem'de bu hafta, Hollywood filmleri ve komplo teorileri konu edildi.

Programın konukları, İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr.Ramazan Kağan Kurtoğlu ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu'ydu.

"ATATÜRK SİLÜETİNİ GÖRMEYE GİTMEK HASTALIK"

Programın bir bölümünde, Teyfur Erdoğdu'nun insanların kendilerini komplo teorilerine fazla kaptırmasını "hastalık" olarak nitelendirdi ve şunları ekledi:

"Paradolia denen bir hastalık var. Bu nedir? Bulutları Hz. İsa'ya ya da Allah'ın ismine benzetmek. Domates'i kesince içinden Haç ya da Allah yazısının çıkması.. Türkiye'de insanlar Ayvalık'a gidiyorlar. Bir dağ var. O dağın silüeti Mustafa Kemal Atatürk'ü andırıyormuş.. Turlar düzenliyorlar.. Bu bir psikolojik hastalık."

"CHP BİLE ATATÜRK'Ü BU ŞEKİLDE PROPAGANDA ARACI YAPTI"

Erdoğdu'nun bu yorumu, Pelin Çift ve diğer konuğunda eleştirisini aldı. Pelin Çift, "Şunu deseniz 'Allah'ın takdirine bak, bize Atatürk'ü hatırlatıyor..' Böyle diyen de yok. Doğa olayı ne güzel işte." deyince Teyfur Erdoğdu şöyle devam etti:

"CHP'liler, Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünün etrafını saran karlı fotoğrafını 'Doğanın Atatürk sevgisi' diye propaganda aracı yapmışlar. Ben de hemen İstanbul İl Başkanlığı'nı aradım ve 'Yanlış yapıyorsunuz, çünkü zaman zaman büstlerin üzerine kuşlar hoş olmayan şeyler yapar. Birileri de bunu 'Doğa'nın Atatürk'ten nefreti' diye kullanır.' dedim. Bunlar tehlikeli şeyler. Bunlar hep bir psikolojik uzantıdır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.