Yılın En Çevrecisi Volvo Seçildi

Yılın En Çevrecisi Volvo Seçildi

İsveç'in dünyaca ünlü otomobili Volvo'nun S40 serisi İngiltere'nin başkenti Londra'da Yılın En Çevreci otomobili seçildi.

Atila Altuntaş/Stockholm

Geçen yıl Ford Focus 1,6 TDC’nin almış olduğu,’’ Yılın En Çevreci Otomobili’’ ödülüne bu sene de Volvo S40 layık görüldü.

2009 yılının Yeşil otomobil unvanını alan Volvo S40 1-6D DRIVe, BMW 318d ve Fiat 500 gibi dev markaları eleyerek ödülü almaya hak kazandı.

Volvo’nun çevreye duyarlı bir şekilde üretildiği ve havaya az karbondioksit gazı bıraktığını belirten Volvo’nun Avrupa bölge şefi Stuart Kerr, ''Bu ödül, Volvo'nun yakıt açısından en çevreci otomobili üretme isteğinin bir belgesidir. İngiltere'nin en büyük otomobil dergisi What Car, tarafından yılda bir kez yapılan değerlendirmede Volvo S40 1.6D DRIVe, küçük aile otomobilleri kategorisinde birinciliye layık görüldü. Bu şekilde yoğun çalışmalarımızın semeresini görmüş olduk..''

Yetkililerin bildirdiğine göre, Volvo S40 1.6D DRIVe, karbondioksit emisyonunu kilometrede 104 grama indirmek amacıyla ''Start/Stop'' özelliğiyle donatıldı. Bu özellik sayesine otomobil durduğunda sürücü vitesi boşa alıp debriyajı bıraktığı zaman motor duruyor. Sürücü tekrar debriyaja bastığında ise motor yeniden çalışıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :