YILIN EN İYİLERİ

YILIN EN İYİLERİ

FMV Işık İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen ’’Spora Işık Tutanlar Ödül Töreni’’, bir çok tanınmış ismi bir araya getirdi.

Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen ’’Spora Işık Tutanlar Ödül Töreni’’, bir çok tanınmış ismi bir araya getirdi.

AA-FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü’nde gerçekleştirilen törende, toplam 400 öğrencinin katıldığı Spora Işık Tutanlar anketiyle belirlenen 13 dalda ödül dağıtıldı.

Anket sonuçlarına göre, yılın takımı olarak Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, yılın spor adamı Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, yılın futbolcusu ise yine sarı-kırmızılı takımdan Arda Turan seçildi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, yılın teknik direktörü olarak belirlenirken, Fenerbahçe’nin efsane isimlerinden Lefter Küçüandonyadis tüm zamanların en iyi golcüsü olarak ödülünü aldı.
Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın, yılın taraftar grubu seçildiği ankette, dünyada yılın sporcusu olarak Jamaikalı rekortmen atlet Usain Bolt, yılın sporcusu NBA’de Toronto Raptors forması giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, yılın spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, yılın spor yazarı Ömer Üründül ve yılın spor programı da NTV’den Yüzde 100 Futbol olarak belirlendi.

Diğer yandan, Türkiye Zihinsel Engelli Sporcular Federasyonu Asbaşkanı Dilek Sabancı ile Dünya Bedensel Engelliler Okçuluk Şampiyonu Mustafa Ak’a onur ödülleri, Sakarya Sabihahanım İlköğretim Okulu Futbol Takımı’na da, Türkiye Şampiyonası’nda rakipleri olan Şırnak ekibine, para toplayarak futbol ayakkabısı almaları nedeniyle fair-play ödülü verildi.

POLAT: ULUSLARARASI BAŞARI İÇİN 3 ŞEY GEREKLİ

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, yılın spor adamı ödülünü almak için kürsüye gelirken, oldukça neşeli gözüktü.

Ses tellerinden ameliyat olması nedeniyle konuşmakta az da olsa güçlük çeken Polat, kendisinin de buradan mezun olduğunu belirtirken, Mahmut Özgener, Aziz Yıldırım ve Haldun Üstünel gibi isimlerin aday gösterildiği bir kategoride ödüle layık görülmesiyle ilgili olarak, ’’Adaylara baktığımda, sanırım biraz duygusal davranılmış. Benden çok daha fazla katkı yapmış isimler var’’ ifadesini kullandı.

Galatasaray’ın iki sezon önce şampiyonluğu Fenerbahçe’den son haftada aldığı ve özdeşleştiği ’’Saat 20.45’de şampiyon olacağız’’ sözlerinin yer aldığı görüntüleri tebessümle izleyen Adnan Polat, uluslararası alanda başarıların nasıl sağlanacağı şeklindeki bir soruya, şu yanıtı verdi:

’’Uluslararası alanda üst seviyelere gelebilmek için öncelikle ekonomik olarak kulüplerin gelişmesi gerekmekte. Rakiplerimiz olan Avrupa ekipleriyle aynı imkanlara sahip olunmalı. Yine tesisleşme önemli. Belki İstanbul’daki statlarımızı görüyoruz biz sadece, ama Anadolu’da sahaya çıktığımız bir çok stat son derece yetersiz. Başarı için bir üçüncü ayak da alt yapıya önem vermek. Erken yaşta sporcularımızı eğitmek ve yetiştirmek zorundayız. Türkiye’de bunlar birer mecburiyet. Türkiye’de bunlar olacak, ciddi hamleler var. Bu üç konuda gelişme sağlanırsa, kalıcı başarılar da uluslararası alanda gelir.’’

Ayrıca, Arda Turan’ın yılın futbolcusu ödülünü de alan Adnan Polat, futbolu ve karakteriyle Arda’nın Türk futboluna ağırlığını koyduğunu söylerken, kendisiyle gurur duyduklarını belirtti.

DENİZLİ: BAŞARI SIRALAMASI YAPMAK ZOR

Türkiye’de 3 büyükle de şampiyonluk yaşamayı başaran ve yılın teknik direktörü ödülünü alan Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, yakaladığı başarılar için bir sıralama yapmasının zor olduğunu kaydetti.
Kendisi adına önemli başarılara örnek olarak, Galatasaray’la ilk Avrupa arenasına çıktığı zamanlarda Şampiyon Kulüpler Kupası’ndaki Neuchatel Xamax ve Monaco maçlarını, (A) Milli Takım’ın başında yaşadığı Almanya ve Hollanda zaferlerini, 2000 yılında Avrupa Şampiyonası çeyrek finalini, yine bu yıl Beşiktaş’la Manchester United’ı deplasmanda yenmelerini gösteren Denizli, ’’Tabii ki başarılarda, benim yönlendirdiklerim ve bana görev verenlerin ortak emekleri vardır. İnşallah öyle başarılar gelir ki, bizim başarılarımız bu ülkede hatırlanmaz olur’’ şeklinde konuştu.

 

Etiketler :