Yılmaz Erdoğan hain ilan edildi

Yılmaz Erdoğan hain ilan edildi

Yılmaz Erdoğan Demirtaş'ın anadillerinde film çağrısını 'popülist' olarak değerlendirince hain ilan edildi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Yılmaz Erdoğan anadillerinde film çağrısını 'popülist' olarak değerlendirmesine Hakkariler sert tepki gösterdi.

Hakkariler ''Demirtaş'ınki siyaset Erdoğan'ınki değil mi'' sözleriyle Yılmaz Erdoğan'ı eleştirdi. Erdoğan'ı 'Beyaz Kürt' olmakla suçlayan Hakkariler, BDP Eşbakanı Demirtaş'ı da Erdoğan'a ciddiye alıp çağrı yapmasını eleştirdi.

ERDOĞAN'A ELEŞTİRİLER

Yüksekovahaber.com sitesinde Yılmaz Erdoğan'ı eleştiren Hakkarillerin görüşleri şöyle:

* Demirtaş'ın bunlarla ne işi var ki? Kırmızıgül, Tatlıses, Erdoğan... Bunları unutun... Bunlar değer kullanıcılarıdır. İşte bir Hülya Avşar bunları un ufak edecek kadar yiğit çıktı. Demirtaş da bunlara çağrıyla gaf yapmış.

* Sanatçı devrimsel nitelikte işler yaptığında anlam kazanır. İşte Yılmaz Güney, Nazım Hikmet ortada. Sen de ortadasın, ama sen biraz fazla ortadasın... Senin yaptığın halkının gerçeklerini ortaya koymak değil, halkının gerçeklerini sistem içinde eritmek.

* Her şeyi bir kenara bırakında Yılmaz Erdoğan'ın Hakkarililer için bıraktığı bir dikili taşı bile var mı? Ne yaptı Hakkari için?

* Hakkari'nin Kürt kültüründe Kürt direnişindeki yerini hepimiz biliyoruz. Ama bin tane elmanın içinden bile bazen bir tane çürük elma çıkabiliyor. Yılmaz Erdoğan Hakkari'den benliğini, kimliğini alamayacak kadar yapay biriyse yapacak hiçbir şey yoktur.

* Sayın Demirtaş çağrı yapmakta yanlış bir şey yapmış bence. Bu adam ki (Yılmaz Erdoğan) amcasını katleden derin devletin babası olan bir kuruma milyarlarca lira bağış yapmış.

* Yılmaz Erdoğan bir tüccar, Kürt halkının acılarını pazarlayan bir zihniyettir. Bu zihniyetlere Kürt halkının iradesi teslim edilemez.

* Yılmaz Erdoğan bedel ödediğini söylüyor. Sen Ahmet Kaya, Yılmaz Güney'ler gibi mi bedel ödedin? Hayır para ve pul kazanma derdine düşmüş bir Hakkarilisin. Sözde Hakkarili, seni artık Hakkari'de görmek istemiyoruz.

* Y. Erdoğan çıkarların algısına göre kendisini sekilendirmektedir. Arz-talep dengesinin ürünüdür. Kürt halkı bu zihniyetlerin ihanetini asla unutmayacaktır. Bir insan kendi halkının değerlerine ancak bu kadar yabancılaşabilir. Yılmaz Erdoğan biraz cesur olsun, Hülya Avsar'ı ve Bülent Ersoy'u örnek alsın. Sayın Haldun Dormen'in bir Türk olarak Diyarbakır'da Kürtçe tiyatro yapıyor. Yılmaz Erdoğan kendinden utanmalısın....

* Utanmadan halkının iradesine vurulan kelepçeleri sözde açılımın bir gereği olarak görüyor ve kullanılan yöntemin doğru olduğunu savunuyor.

* Yazıklar olsun seni severdim Hakkarili olduğun için. Ama şimdi senden nefret ediyorum benliğini inkar ettiğin için.

* Acaba Başbakan Erdoğan, Yılmaz Erdoğan'a Kürt filmleri yapın deseydi, Yılmaz Erdoğan, Selahattin Demirtaş'a verdiği yanıtı Başbakana verecek miydi?

* Yılmaz Erdoğan, AKP'nin Kürtler üzerindeki asimilasyon politikasının bir uygulayıcısıdır. Tayip Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda hareket eden beyaz Kürt'tür.

* Yılmaz'dan beklenmedik bir şeydi bu... Adam artık tam asimile olmuş. Geçen TRT6'ya çıktı 2 tane Kürtçe kelime konuşamadı zaten. Nasıl film çekecek ki.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :