Yılmaz Erdoğan'dan Yahudi Açılımı

Yılmaz Erdoğan'dan Yahudi Açılımı

Yılmaz Erdoğan ve ailesinin yeni doğan çocuklarına seçtiği isimler yeni bir tartışmanın başlamasına neden oldu

Ünlü şarkıcı Gülben Ergen ile Mustafa Erdoğan ikizlerinden birine Yunan mitolojisinde savaş tanrıçası Ares ismini verince tepki toplamıştı. Çift eleştirilerden sonra Ares'in önüne Mustafa ismini ekledi.

IŞIĞIN MÜJDECİSİ

Geçtiğimiz gün ikinci kez baba olan Yılmaz Erdoğan da aynı yengesi Gülben Ergen ve ağabeyi Mustafa Erdoğan gibi oğluna ilginç bir isim koydu. Şeyh Sait'in torunu olan Belçim Erdoğan ile Yılmaz Erdoğan bebeklerine Rodin adını verince bu Kürtçe bir isim olarak yorumlandı. Rodin'in 'ışığın müjdecisi' anlamında 'aydınlatan ışık' manasına geldiğini belirten Erdoğan, Fransız heykeltıraş Auguste Rodin'den de esinlendiklerini itiraf etti. İnternetteki forum sitelerinde ise ünlü heykeltıraş Rodin'in Yahudi kökenli olduğu ve ismin İbranice olduğu vurgulandı. Hatta sitelerde Yılmaz Erdoğan'ın Yahudi asıllı bir Kürt olabileceği iddia edildi.

‘DAVUD’UN YILDIZI’

Bu arada ünlü sanatçının hastanede baba olma sevincini paylaşırken parmağındaki yüzük dikkatlerden kaçmadı. Erdoğan, Yahudi dininin sembolü olarak görülen 'Davud'un Yıldızı' veya İbranice adıyla 'Davud'un Kalkanı' sembolünü taşıyan yüzüğüyle basının karşısına çıktı. Beşiktaş Kültür Merkezi Medya Direktörü Selma Semiz 'Rodin' ismi ve yüzük ile ilgili açıklama yaptı. Semiz, "Rodin birkaç farklı dilde anlam taşıyor. İbranice de olabilir. Erdoğan'ın parmağındaki yüzük bir aksesuvar. Anlam taşıdığını sanmıyorum" dedi.

HABER : Okan IŞIK

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :