Yılmaz Vural: Bayern’in üç golü de şaibeli

Yılmaz Vural: Bayern’in üç golü de şaibeli

Tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural, Bayern Münih'in 4-0'lık sansasyonel Barcelona galibiyetini değerlendirdi

Maçın ardından Serhat Ramay'ın sorularını yanıtlayan Yılmaz Vural, Şampiyonlar Ligi’ndeki Bayern Münih – Barcelona maçını değerlendirdi.
Bayern Münih, son dakikalardaki oley oley sesleriyle Barcelona’yı 4-0 mağlup etti. Bu oyunu nasıl okumak lazım.
Bir kere şunu çok açık söyleyeyim Bayern Münih çok iyi oynadı. Ama attığı üç gol de bana göre şaibeli. Viktor Kassai sanırım bir daha maç almaz. Türk hakemlerinin değeri umarım bu maçla daha iyi anlaşılır. Cüneyt Çakır hakkında yapılan eleştirilerin üzerinden çok fazla geçmedi çünkü.
Dante’nin kafayla indirdiği pozisyon faul. Mario Gomez’in attığı ikinci golde pozisyon ofsayt. Üçüncü golde ise kesin faul var. Arjen Robben’den önce Thomas Müller çok net şekilde Barcelonalı oyuncuya faul yaptı. Yani Bayern Münih’in üç golü de şaibeli. Ama Bayern Münih hak etmedi mi. 4-0’ı hak edecek kadar iyi oynadı. Ancak attıkları gollerin ikisi faul, biri ofsayt. Barcelona buna rağmen itiraz etmedi. Bu kültür de başka bir kültür. Bayern’in galibiyetini karalamak istemesem de hakikat ortada.

“Böyle bir takım bugüne kadar izlemedim”
Barcelona’nın durumunu nasıl yorumlayacaksınız?
Barcelona takımını ilk kez bu kadar aciz gördüm. Ama rövanşta Barcelona’nın teslim olacağını düşünmüyorum. İspanya’da her şey değişebilir. Bayern Münih çok mükemmel oynadı. Barcelona ise çaresiz haldeydi. Sinirlendiler, faul yaptılar, tekme attılar. Buna karşın Bayern Münih inanılmaz bir başarı sağladı. Rakibi çok iyi analiz etmişler. Barcelona'nın üzerine bu kadar giden başka bir takım seyretmedim.

Bayern Münih’e bu futbolu oynatan Jupp Heynckes sezon sonunda koltuğunu Guardiola’ya bırakıyor. Kulağa garip gelmiyor mu, özellikle 4-0’lık galibiyetin ardından?
Heynckes’in gidişi hiç normal bir gidiş değil. Ama Avrupa’da aylar öncesinden hallediliyor bu işler. Tabii içerde ne olduğunu bilemiyoruz. Ama Heynckes’ten hiç “Ben bu kadar iyi antrenörüm neden gidiyorum” diye bir serzeniş duymadım. 70’ine merdiven dayamak üzere ama çok başarılı. Böyle bir başarıdan sonra bırakmasını, bıraktırılmasını ben normal görmüyorum

Eurosport.com

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.