Yine Perinçek'in parmağı çıktı!

Yine Perinçek'in parmağı çıktı!

Selimiye Kışlası'na, AK Parti İstanbul İl Binası'na ve Beşiktaş'taki bir bankaya bombalı saldırı eylemleri nedeniyle suçlanan Devrimci Karargah örgütüne yönelik ilk iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, aralarında Vatan Gazetesi internet sitesinin genel yayın yönetmeni Aylin Duruoğlu'nun da bulunduğu 16'sı tutuklu 17 sanık hakkında 7,5 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor. İddianamede, örgütün bombalı saldırı düzenlediği ileri sürülen AK parti İstanbul İl Başkanlığı da şikâyetçi olarak yer alıyor. 91 sayfalık iddianamede, Bostancı'daki çatışmada ölü olarak ele geçirilen Orhan Yılmazkaya'nın da aralarında bulunduğu örgüt mensuplarının Ergenekon soruşturması şüphelileriyle irtibatının tespit edildiği anlatılıyor.

PKK KAMPLARINDA EĞİTİM

İddianamede, Devrimci Karargah örgütünün 2005 yılında, Bedreddini ve 16 Haziran Hareketi'nin birleşmesiyle oluştuğu, PKK kamplarında eğitildiği ve ismini de 7 Ağustos 2009'da aldığı anlatılıyor. Vatan Gazetesi internet sitesinin genel yayın yönetmeni olan 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen Aylin Duruoğlu'nun, kullanmış olduğu sabit ve cep telefonu numaralarının görüşme dökümlerinde Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında işlem yapılan şahıslar ile dolaylı irtibatlarının tespit edildiği belirtiliyor. Duruoğlu'nun evinde yapılan aramada ele geçirilen cep telefonu hafıza kartında yapılan incelemede, Duruoğlu'nun elinde poz verdiği yüzlük desteler halinde, üzerlerinde özel bir bankanın etiketi bulunan 250 bin ABD Doları olduğu değerlendirilen paraların önünde çekilmiş fotoğraflarının bulunduğu anlatılıyor. Resimlerin oluşturulma tarihinin 4 Şubat 2008 olduğu belirtilerek, fotoğraftaki paraya dair Duruoğlu'nun herhangi bir hesap akışına ilişkin kaydın bulunmadığı ifade ediliyor.

AYLİN DURUOĞLU FİZİKİ TAKİBE TAKILDI

Duruoğlu'nun Orhan Yılmazkaya ile değişik tarihlerdeki fizikî takiplerde birlikte görüldükleri, bu görüşmelerde Orhan Yılmazkaya'nın gizliliğe riayet ettiği, teknik takibe karşı önlem alarak buluşmaların önceden randevulu olup telefon kullanmadığı da iddialar arasında yer alıyor. İddianamede ayrıca operasyonlarda ele geçirilen 'Nisan Bülteni' isimli 1 sayfadan oluşan ve 'Başkanımızdan' başlıklı belge içeriğinde 'Doğu Perinçek başkanımızın emirleri' alt başlığı ile devam eden maddeler arasında Duruoğlu'nun tahliye edilmesine ilişkin kampanyalara, genç teğmenlerin destek vermesinin istenildiği, bu konuya ilişkin de 'Sezgin Demirel'in organize edecek şeklinde notların bulunduğu belirtiliyor. Bu hususları birlikte değerlendirildiğinde Aylin Duruoğlu'nun Orhan Yılmazkaya ile irtibatlı olarak Devrimci Karargah terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü iddia ediliyor.

Örgüt lideri olan Orhan Yılmazkaya'dan elde edilen "B7EĞİTİM2" isimli video görüntüsünde bu kişinin terörist kıyafeti içinde kırsal bir alanda roketatar silahı ile atış yaptığı anlatılıyor. Örgüt mensuplarının Kuzey Irak'ta eğitim aldıkları ifade ediliyor.

Çatışmada ölü olarak ele geçirilen Orhan Yılmazkaya'nın talimatları doğrultusunda örgüt üyelerinin eylemler gerçekleştirdikleri öne sürülen iddianamede, Bostancı'daki çatışma sırasında telsizle polise teslim olmayacağı yönünde anons çeken Yılmazkaya'nın bu konuşmalarına da yer veriliyor.

Etiketler :