YÖK Başkanı ile buluşmaya protesto

YÖK Başkanı ile buluşmaya protesto

Üniversiteliler, temsilcilerinin YÖK Başkanı'yla buluşmasını protesto etti.

Üniversite öğrencisi bir grup, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın üniversitelerin öğrenci temsilcileriyle toplantı yapmasını protesto etti. Daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü'nde bir araya gelen öğrenci konseyi başkanlarının kendilerini temsil etmediğini belirten protestocu öğrenciler, "Bizler söyleyecek sözü olan öğrencileriz, düzenin istediği tek tip öğrenci olmayacağız." dedi.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özacan'ın Bilkent'teki YÖK Başkanlığı'nda üniversitelerin öğrenci konseyi başkanları ile bir araya gelmesini protesto etti. 'Düzene uygun kafalar olmayacağız söyleyecek sözümüz var' şeklinde yazılı pankartla yürüyerek gelen bir grup öğrenci, İstanbul Üniversitesi Beyazıt girişinde içeriden gelen başka bir öğrenci grubu ile buluştu. Bir süre slogan atan öğrenci grubu adına yapılan basın açıklamasında, "YÖK Başkanı ile toplantı yapan öğrenci konseyi başkanları bizi temsil etmiyor. Bizler söyleyecek sözü olan öğrencileriz. Biz düzenin istediği tek tip öğrenci olmayacağız. Bu toplantı bizim sorunlarımızı çözmek için değil sistemin istediği öğrenci modeli için yapılıyor." denildi.

Protesto gösterisi sırasında Ankara'da eylem yapan öğrencilere polisin müdahalede bulunduğu haberini alan öğrenciler protestolarını oturma eylemi ile sürdürdü. Bir süre daha slogan atan ve marş okuyan öğrenciler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :