YÖK Başkanı'ndan sürpriz ziyaret

YÖK Başkanı'ndan sürpriz ziyaret

Hakkari'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, bu kentin öncelikli gelinmesi gereken bir yer olduğunu söyledi.

Ankara'dan uçakla Van'a giden Prof. Dr. Özcan, buradan helikopterle Hakkari'ye geldi.

Fatih Kışlası filosunda Vali Muammer Türker ve Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli tarafından karşılanan Özcan, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nu ziyaret etti.

Prof. Dr. Özcan, daha önce Şanlıurfa ve Mardin'e gittiğini belirterek, ''Şırnak ve Hakkari'ye gelmek nasip olmamıştı. Hakkari her zaman ziyaret edilecek konuma sahip. Geldiğimiz için çok memnunuz. Üniversitenin tesis çalışmalarında sizlerin de desteğini bekliyoruz'' dedi.

Üniversite yerleşkesinin yapımında gecikme olduğunu ifade eden Özcan, ''Kampüsü bir an önce başlatıp bitirmeliyiz. Kampüsün tamamlanması durumunda kentin ekonomik ve sosyal hayatı daha da canlanır. El birliğiyle bu tesislerin yapımını başlatıp bir an önce tamamlamalıyız'' diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Belenli ise üniversitenin kurulacağı Aslantepe bölgesinin gece ışıklandırılması durumunda kentin güzel görüneceğini belirterek, belediyenin çalışmalarında kendilerine önemli destek verdiğini bildirdi.

Belediye Başkanı Bedirhanoğlu da Hakkari'de bilim adamlarını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını, belediye olarak eğitime destek verdiklerini söyledi.

Bilimin insanları aydınlatan tek unsur olduğunu kaydeden Bedirhanoğlu, ''Bu nedenle bilime önem vermeliyiz. Hakkarimizin bu tür ziyaretlere ihtiyacı var. Halkın üniversite tesislerinin tamamlanması yönünde büyük beklentisi bulunuyor'' dedi.

Prof. Dr. Özcan, belediye ziyaretinin ardından beraberindeki heyetle Biçer Mahallesi'ndeki Hakkari Üniversitesi Rektörlüğüne gitti. Burada geniş güvenlik önlemi alındığı gözlendi.

Etiketler :