Devlet Üniversitelerine e-Kayıtlar Başladı

Devlet Üniversitelerine e-Kayıtlar Başladı

Devlet üniversitelerine e-Devlet kapısı üzeriden elektronik kayıtlar (e-kayıt) başladı.

Devlet üniversitelerine e-Devlet kapısı üzeriden elektronik kayıtlar (e-kayıt) başladı. 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından (YÖK) yapılan açıklamaya göre, YÖK ve Türksat A.Ş. arasında yapılan işbirliği çerçevesinde bu yıl tüm devlet üniversitelerine kayıtların e-Devlet kapısı üzerinden yapılmasına ilişkin çalışmalar tamamlandı.

Buna göre, 106 devlet üniversitesine yerleşme hakkı kazanan 832 bin 674 adaydan 514 bin 213’ü e-Devlet kapısının mobil ve web uygulamaları üzerinden kayıt yaptırabilecek. Bugün başlayan kayıtlar 5 Ağustos'a kadar sürecek. 

2015-2016 öğretim döneminde devlet üniversitelerine yerleşen öğrencilerin kayıt işlemlerini kapsayan e-kayıt sistemine özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen (sağlık raporu, heyet raporu gibi belge gerektirenler hariç ) bazı programlar dahil edilmedi.

Uygulama zaman kazandıracak

Kayıt için PTT aracılığı ile dağıtımı yapılan e-Devlet kapısı şifresi ile "https://www.turkiye.gov.tr" adresine ya da e-Devlet mobil uygulamasına giriş yapmak ve e-hizmetler sekmesindeki YÖK-"Üniversite e-kayıt" hizmetini tıklamak yeterli olacak.  Öğrenciler, kayıtlarını başarıyla tamamladıklarını gösteren belgeyi barkodlu alabilecek.

Öğrencilerin yerleştikleri üniversiteye gitmeden kayıt yaptırmasına olanak tanıyan e-kayıt uygulaması, zaman ve paradan tasarruf sağlayacak. 

Açıklamada, YÖK ve Türksat A.Ş. arasında diğer alanlarda da yapılacak işbirliğiyle Türk yükseköğretim sisteminin süreç içinde başka çağdaş uygulamalarla da tanışacağı bildirildi.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.