YPG açıklama yaptı: Çekiliyoruz!

YPG açıklama yaptı: Çekiliyoruz!

PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG bugün yaptığı açıklamada Menbiç'ten çekileceğini belirtti.

PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG bugün yaptığı son dakika açıklamasında Menbiç'ten çekileceğini belirtti. Açıklamada, "Güçlerimizin kentteki rolünü tamamlamasının ardından Menbiç'te bulunan YPG savaşçılarını çekerek Fırat'ın Gazabı hamlesine katılacağımızı belirtiyoruz" denildi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "PYD Menbiç'ten çıkmazsa biz Amerikalılara da söyledik. Kendi imkânlarımızla çıkarmasını biliriz" demişti.

ABD "EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAYIP GEÇECEKLER" DEMİŞTİ

ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi Brett Mcgurk, kişisel Twitter hesabından Türkiye ile ABD arasında sorun haline gelen YPG güçlerinin Menbiç'ten çekilmesi ile ilgili bir mesaj paylaştı. Mcgurk mesajında, "Bütün YPG güçleri yerel birimlerin eğitimi tamamlandıktan sonra Menbiç'ten ayrılıp Fırat'ın doğusuna geçecek" dedi.

ABD MESAJININ HEMEN ARDINDAN AÇIKLAMA GELDİ: ÇEKİLİYORUZ

ABD'li temsilcisinin bu mesajından hemen sonra YPG tarafından Menbiç'teki güçlerinin çekilmesi konusunda yazılı bir açıklama yapıldı. YPG açıklamasında şöyle denildi:

"Güçlerimiz, 15 Ağustos 2016 tarihinde Menbic Askeri Meclisi ve uluslararası koalisyon güçlerinin de desteği Menbiç'i IŞİD çetelerinden temizledik. Menbiç'in özgürleştirilmesi ve Menbiç Askeri Meclisi savaşçılarının eğitim çalışmaları tamamlandı. Mevcut durumda Menbiç'te bulunan askeri ve güvenlik kurumları olası saldırılara karşı cevap olabilecek pozisyondadır. Güçlerimizin kentteki rolünü tamamlamasının ardından Menbiç'te bulunan YPG savaşçılarını çekerek Fırat'ın Gazabı hamlesine katılacağımızı belirtiyoruz. Aynı zamanda savaşçılarımıza kucak açan kahraman Menbiç halkına da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Eğer ki gerekirse, Menbiç halkının çağrılarına tekrardan cevap olmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz."

FIRAT'IN BATISI TÜRKİYE'NİN 'KIRMIZI ÇİZGİSİ'

Türkiye, Fırat'ın batısının kendilerinin 'kırmızı çizgisi' olduğunu belirterek, ağustos ayında IŞİD'den geri alınan kentteki YPG'li savaşçıların Fırat'ın doğusuna çekilmesini istiyordu.

DIŞİŞLERİ REST ÇEKMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "PYD Menbiç'ten çıkmazsa biz Amerikalılara da söyledik. Kendi imkânlarımızla çıkarmasını biliriz" demişti.

TÜRKİYE DAHA ÖNCE BİRKAÇ KEZ YPG'LİLERİ VURDU

Türkiye, YPG güçlerinin Fırat Nehri'nin doğusunda kalmasını birçok kez kırmızı çizgi olarak ilan etti ve birkaç kez hava saldırılarıyla Suriye'nin kuzeyindeki YPG'lileri vurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.