YPG'yi silahlandıran ABD, Türkiye'nin fikrini iyi biliyor

YPG'yi silahlandıran ABD, Türkiye'nin fikrini iyi biliyor

Afrin'de terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın dördüncü gününe girerken dünyanın her yerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Dünyada bütün gözlerin çevrildiği Zeytin Dalı Harekatı'nda açıklama üstüne açıklama yapan ABD'den yeni bir açıklama daha gelirken eski açıklamaları da hatırlanıyor.

'AMA MÜTTEFİKİZ' AÇIKLAMASI

Son olarak Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders Başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında Suriye'nin kuzeybatısında tüm tarafları DEAŞ'ı yenmeye odaklanma çağrısı yapan Sanders, "Herkesi çatışmalardan kaçınmaya, Suriye ihtilafının çözülmesine yardımcı olmaya ve masum sivillerin korunmasına özen göstermeye çağırıyoruz. Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini duyuyor ve ciddiye alıyoruz. NATO müttefiki olarak Türkiye ile birlikte çalışmaya kararlıyız." diye konuştu.

 

YPG'yi silahlandıran ABD, Türkiye'nin fikrini iyi biliyor

 

 

Bitmek bilmeyen ABD açıklamaları geçtiğimiz yıllardaki bir dialoğu hatırlattı.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ABD İKİ YÜZLÜLÜĞÜ

2016 yılı başlarında, ABD Senatosu’nun Silahlı Hizmetler Komitesi’nde senatörlerin sorularını yanıtlayan Ashton Carter, Senatör Lindsey Graham’in Suriye konusunda üst üste sorularıyla terlemişti.

ABD Savunma Bakanı'nı zorlayan PKK-PYD itirafı VİDEO

 

 

Graham'ın soruları arasında YPG'nin PKK ile bağlantılı silahlı bir örgüt olduğunu bilip bilmedikleri, Türkiye'nin PKK'yı terör örgütü olarak gördüğünü, YPG'yi destek verip vermedikleri gibi sorular vardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.