Üç Yılda Üniversite Mezunu Olma Fırsatı!

Üç Yılda Üniversite Mezunu Olma Fırsatı!

YGS ve LYS sınavları sonucunda Türkiye'de, hayal etmediğiniz, istemediğiniz bir bölümü kazanmışsanız Polonya üniversite eğitiminiz için harika bir seçenek!

YGS ve LYS sınavları sonucunda Türkiye'de, hayal etmediğiniz, istemediğiniz bir bölümü kazanmışsanız Polonya üniversite eğitiminiz için harika bir seçenek! Lisede hangi bölümden mezun olduğunuza bakılmaksızın sadece bir lise diploması ile Polonya üniversitelerinde istediğiniz bölüme kayıt yaptırabiliyorsunuz. Türkiye’de sözel bir bölümden mezun bir öğrenci, Polonya’da tıp veya mühendislik bölümlerinde okuyabilir. Aynı şekilde meslek liseli veya imam hatip lisesi mezunu olmanız istediğiniz bölüme kayıt yaptırmanıza engel teşkil etmiyor.

 

Köklü Üniversitelerde Kaliteli Eğitim

Polonya üniversitelerinin disiplinli ve yüksek kaliteli eğitimleri, dünya genelinde kabul görmekte, birçok Polonya üniversitesi dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almaktadır. Polonya’nın beş üniversitesi dünyanın en iyi 500 üniversitesi içerisindedir.

 

Okullaşma ve eğitime çok önem veren ve disiplinli eğitim sistemi ile tanınan Polonya, eğitim alanında birçok Avrupa ülkesinden çok ileride olan bir ülke. Üstelik Polonya’da yüksek tahsil yapmayan ve anadili dışında başka bir dil daha konuşmayan insan yok denecek kadar az. 2008 yılı sonu itibariyle 123 devlet, 365 özel veya meslek yüksek okulu olmak üzere 488 üniversite bulunan Polonya’da 2 milyon genç yüksek tahsil yapıyor.

 

Polonya’da lisans eğitim süresi 3 yıl!
BluePoint Türkiye Temsilcisi Abdullah Peşteli’nin verdiği bilgiye göre; Polonya'da lisans programları 3 yıl sürüyor. Böylelikle Türkiye’de 4 senede tamamlayacağınız üniversite eğitiminizi Polonya’da 3 senede tamamlayarak 1 sene avantajlı duruma geçebiliyorsunuz. Bu, hem eğitim ve yaşam giderlerinizin 1 yıl azalmasını, hem de iş hayatına 1 yıl erken başlamanızısağlıyor.

 

Mezuniyet Sonrası En az 2 yabancı dile Sahip Olma Fırsatı
Polonya’da eğitim dili İngilizce ve Lehçe’dir. Yeterli İngilizceniz varsa doğrudan üniversiteye, eğer İngilizceniz yeterli değil ise hazırlık sınıfı ile üniversite eğitiminize başlayabiliyorsunuz. Polonya’da Lehçe ve İngilizce olarak en az iki yabancı dili öğrenme şansına sahip olabilirsiniz. Dünyanın değişik ülkelerinden gelen ögrenciler ile arkadaşlık edip, hem değişik kültürleri tanıyabilir hem de yabancı öğrenciler ve öğretim görevlileriyle sürekli iletişimde olduğunuzdan 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.