YSK'dan HDP'ye Erdoğan cevabı!

YSK'dan HDP'ye Erdoğan cevabı!

YSK, HDP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında başvurusunu dördüncü kez de reddetti.

YSK, HDP’nin "Seçim güvenliğinin ihlal edildiği ve Cumhurbaşkanı’nın Anayasadaki yetkilerini aşarak bir parti lehine seçim çalışması yürüttüğü" gerekçesiyle yaptığı başvuruyu, 1’e karşı 9 oyla reddetti.
 
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 'Seçim güvenliğinin ihlal edildiği ve Cumhurbaşkanı'nın Anayasadaki yetkilerini aşarak bir parti lehine seçim çalışması yürüttüğü' gerekçesiyle yapmış olduğu başvuruyu oy çokluğu ile reddetti. Böylece HDP'nin dördüncü başvurusu da reddedilmiş oldu.
 
YSK kararında Cumhurbaşkanı'nın faaliyetlerini denetleme yetkisinin olmadığına vurgu yaptı.
 
Oy çokluğu ile alınan kararının karşı gerekçesinde ise Cumhurbaşkanı'nın bazı siyasi partileri ve kişileri doğrudan hedef aldığını, bu nedenle seçim sonuçlarını etkileyecek mahiyette konuşma yaptığı vurgulandı.
 
Bu başvurulardan ilk ikisi oybirliği ile reddedilirken 3. ve 4. başvurular ise oy çokluğu ile reddedildi.
 
"SİYASAL SORUMLULUĞU OLMADIĞI GİBİ CEZA SORUMLULUĞU DA BULUNMAMAKTADIR"
 
Ret kararında  Anayasa’nın 105. maddesindeki düzenlemeye atıfta bulunarak "Cumhurbaşkanı’nın görevi ile ilgili işlem ve eylemlerinden dolayı, siyasal sorumluluğu olmadığı gibi ceza sorumluluğu da bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanı’nın yalnız vatana ihanetten dolayı ceza sorumluluğu vardır" denildi.
 
"İSTEMİN REDDİNE KARAR VERİLMESİ GEREKMİŞTİR"
 
HDP’nin başvurusunun reddedilmesinin gerekçelerinin sıralandığı kararın sonuç bölümünde de " ..Bu konuda yetki ve görev veren bir düzenlemeye yer verilmemesi nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu’nun Cumhurbaşkanı’nın faaliyetlerini denetleme yetkisi de bulunmadığından istemin reddine karar verilmesi gerekmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.