YTB Kardeş Topluluklara Yönelik Bilimsel Araştırmaları Destekliyor

YTB Kardeş Topluluklara Yönelik Bilimsel Araştırmaları Destekliyor

YTB tarafından; kardeş, soydaş ve akraba topluluklara yönelik kapsamlı bilimsel araştırmaların desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen Beşeri ve Sosyal Kalkınma Araştırmaları Programı’nın (BESKAP) ikinci dönem başvuruları devam ediyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından; kardeş, soydaş ve akraba topluluklara yönelik kapsamlı bilimsel araştırmaların desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen Beşeri ve Sosyal Kalkınma Araştırmaları Programı’nın (BESKAP) ikinci dönem başvuruları devam ediyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Beşeri ve Sosyal Kalkınma Araştırmaları Programı (BESKAP) ile kardeş soydaş ve akraba topluluklara yönelik kapsamlı bilimsel araştırmaları destekliyor. 15 Haziran 2022 tarihinde başlayan başvurular 15 Kasım 2022 tarihine kadar devam ediyor. Programa Türkiye ve yurt dışından hem bireysel hem de ortak başvurular kabul edilecek.

Programla birlikte aynı zamanda Türkiye ve yurt dışındaki araştırmacıların yapacağı ortak başvurularla ikili ve çoklu akademik ağların geliştirilmesi hedefleniyor. Bunun yanında tamamlanmış araştırmaların daha geniş kitlelere ulaştırılması da sağlanacak.

Kurumsal Ayrımcılık, Anadil Eğitim Hakları, Eğitimde Fırsat Eşitliği, Sivil Toplum Araştırmaları, Medya Analizleri, Sosyolojik ve Demografik Araştırmalar ve Türkiye Mezunları başlıkları ise öncelikli başvuru konuları arasında yer alıyor.

Programla ilgili detaylı bilgiler ve başvuru formları http://ytb.gov.tr/beskap/ adresinde bulunuyor. Soru ve görüşler için de beskap@ytb.gov.tr adresi üzerinden iletişime geçiliyor.

beskap.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.