Çelikbilek internet medyasıyla buluştu

Çelikbilek internet medyasıyla buluştu

İstanbul Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, internet medya temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda biraraya gelerek yaptığı çalışmaları ve projeleri paylaştı. Bürokrasiden dolayı iş yapmakta zorlandıklarını vurgulayan Başkan Çelikbilek, “Beykoz’da do

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, internet haber sitelerinde görev yapan gazetecilerle kahvaltılı toplantıda biraraya geldi. Beytaş Sosyal Tesisleri’nde yapılan toplantıda çalışmalarını anlatan Başkan Çelikbilek şunları söyledi:

Bürokrasi ve sit iş yapmamızı zorluyor

“Birçok projemiz iki yıldır kurulda bekliyor. Örneğin birçok meydan düzenleme çalışmamızın alt yapısını, projesini tamamladık. Ancak onay bekliyoruz. Kendi belediyemizin binasını yaparken bile sıkıntılarla karşılaştık. Ancak bunlara rağmen birçok hizmeti halkımıza sunduk. Belediye binamızın yanı sıra, kültür merkezini yeniliyoruz. Konservatuarı, kütüphanesi ve tiyatro sahnesiyle hizmet verecek. Gençlerimiz, çocuklarımız için kurslar, eğitimler vereceğiz. İlçemizin kent dokusunu güzelleştirmek amacıyla belediye önü ve Soğuksu meydanını kazandırdık. Ortaçeşme, Tokatköy ve Paşabahçe meydanları için de projelerimiz hazır. Onay bekliyoruz. Sekiz mahallemize yeni muhtarlık hizmet binası yaptık.Mahalle konakları yapmayı planlıyoruz. Bağ ve bahçe tutkunları için hobi bahçesini hizmete sunduk. Mevcut parklarımızı düzenlemenin yanı sıra yeni parklar kazandırdık.

45 bin çöp bidonu dağıttık

Konteynirlerin ve sokak köpeklerinin dağıtarak neden olduğu çevre kirliliğini önlemek amacıyla 45 bin eve ücretsiz çöp bidonu dağıttık. Beykoz’un önemli sorunlarından biri sokak köpekleri… Bu sorunu en asgariye indirmek için sivil toplum kuruluşlarıyla, kamu kurumlarımızla ortak projeler yaptık. Vatandaşlarımızı bilinçlendirdik. Hayvan barınağımızı yenileyerek veteriner sayımızı artırdık. Bir yuva arıyorum kapmanyasıyla yüzlerce sokak köpeğini sahiplendirdik. Onlara kulübesini de hediye ettik. Hatta onlar için ‘mezarlık’ alanı yapacağım. İsteyen ölen köpeğini oraya gömecek.”

2B konusunda çözüme yaklaştık

“Vatandaşlarımızın en önemli sorunlarının başında gelen mülkiyet, 2b konusunda hem hükümetimiz hem de biz yerel yöneticiler yoğun gayret gösterdik. Meclis açıldığında ilk gündem konularından biri olacak. Vatandaşlarımızın lehine sonuçlanacak.”

Vatandaşımız akşamın onunda kapımı çalar

“Beykoz birçok ilçeye göre farklılıklara evsahipliği yapan bir ilçemiz. Komşuluk ve vatandaşlık ilişkileri daha yoğun ve sürekli bir bölge. Hafta içi her gün 16.00 ile 18.00 saatleri arasında ‘halk saati’ uygulamasının yanı sıra, muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, esnafımızla biraraya geliyoruz. Vatandaşımız çok rahat arar, sevinçli ya da üzüntülü konularını iletir. Bazen vatandaş akşam eve gelir, derdini söyler.”

İlk defa referandum gerçekleştirdik

“12 Eylül Genel Referandum’dan önce ilk olarak Beykoz’da referandum gerçekleştirdik. Kanlıca, Paşabahçe ve Göksu mahallelerine yönelik düzenlediğimiz referandumla güzel bir yerel demokrasi örneği sergiledik. İlk defa şeffaf sandık kullandık. Halkımız kendi sokağına, kendi pazarına kendisi karar verdi.”

Sokak iftarları üç yıl önce Beykoz’da başladı

“Güzel bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Sokak iftarlarını üç yıl önce Beykoz’da biz başlattık. Bu fikrimi ve uygulamayı belediye başkanları toplantısında söyledim. Son iki yıldır da tüm İstanbul’da uygulanmaya başladı. Tabi Ramazan ayı getirmiş olduğu güzellikleriyle farklı bir ay. Sokak iftarlarından amacımız, mahalle sakinleri biraraya gelsin, tanışsın, ekmeğini, suyunu paylaşsın. Komşuluğu tekrar canlandırmayı hedefliyoruz. İleriki yıllarda daha farklı konseptler geliştireceğiz.”

Psikolojik Danışma Merkezimiz önemli boşluğu doldurdu

Kavacık’ta hizmete açtığımız psikolojik danışma merkezimiz ‘iş yapmaz’ diye düşünüyorduk ancak, gördük ki, önemli bir ihtiyaçmış. Vatandaşlarımız ücretsiz olarak hizmet alıyorlar. Boşanma sayısı artıyor. Buna tedbirler almamız gerekiyor. Aile içi mutluluk eğitimleri, seminerleri ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Birçok vatandaş imkansızlıktan dolayı özel bir psikolojik danışma merkezine götüremiyor. Toplum sağlığı bizim için önemli. Aile sağlığı merkezleri inşa ettik. Bu konudaki çalışmalarımız İstanbul’da örnek gösterildi. Yine  ilk defa ‘Gezici sağlık otobüsü’nü hizmete sunduk. Mahalle mahalle, kapı kapı gezerek sağlık taraması ve hastaneye yönlendirme hizmeti veriyor.”

İlçemiz dört üniversiteye sahip

Eğitime duyarlı bir Kaymakam’a sahibiz. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Kaymakamlıkla birlikte okul yaptırmak için hayırsever işadamlarıyla görüşüyoruz. Birçok yeni okul kazandırdık. Türk-Alman Üniversitesi bu yıl öğrenci aldı. Önümüzdeki yıl aktif eğitime geçecek. Lojistik Meslek Yüksekokulu Üniversiteye dönüşüyor. Marmara Üniversitesi ve sağlık alanında hizmet veren bir kuruluş üniversite kampüsü oluşturacak. İlçemiz dört üniversiteye evsahipliği yapmış olacak.  

Akıllı Kent Otomasyon Sistemini hayata geçirdik

İnteraktif, sürdürülebilir, verimli ve daha hızlı belediyecelik hizmeti için “Akıllı Kent Otomasyon Sistemi Projesi” ni başlattık. Bu konuda ilk üç belediye arasında olduğumuzu iddia edebilirim.”

Beykoz’un Turizm Vizyonu Gelişiyor

“Belediye yönetimi olarak bölgenin turizm, eğitim ve kültür vizyonunu geliştirmeye ve bu doğrultuda projeler geliştirmeye odaklandık. Özel girişimin aldığı Sümerbank Deri Kundura Fabrikası  5 yıldızlı otel olarak hizmet verecek, Tekel Fabrikası ise  7 yıldızlı otel olarak projelendirildi. Bu tesisler ilçeye istihdam alanında canlılık katacaktır.”

İlçenin Marka Değeri Yeni Projelerle Artıyor

“Karlıtepe Mesire alanı düzenlemesi ve Kılıçlı Film Platosu Projeleri’nin turizm geliri sağlamasının yanında ilçenin marka değerini de artıracaktır.  Riva’da Galatasaray Kulübüne ait arazinin ruhsatını verdik. Bu şekilde bölgede kurulacak yeni bir yaşam alanın da ilçemize katkısı olacaktır.”

Anadolu Yakasının En Modern Nikâh Salonu

“15 bin m2’lik alan üzerine planladığımız Düğün-Nikâh Salonu ve Otopark’ın Anadolu Yakasının bu alanda en kullanışlı ve en modern binası olacağını söyleyebilirim. 

Yeni Projelerle Beykoz’un çehresi değişecek

 “2,5 yıll içinde bahsettiğim gibi birçok ilki ve hizmeti başlattık. Altyapısı hazır yine çok sayıda projemizi hayata geçirmek için girişimlerimiz devam ediyor. Kılıçlı’ya kurulacak film stüdyoları bitince film yapımcıların, yönetmenlerin, sinemanın kalbi Beykoz’da atacak. Beykoz’un marka değerlerinden biri olacaktır. Karlıtepe projemiz Çamlıca’dan daha görkemli ve daha alımlı olacak. Boğaz’ı Adalara’a kadar görebilen bir mekan haline gelecek. Karlıtepe’de seyir kulesi de yer alacak. Kapanan fabrikaların turizm alanında hizmete açılması, Balıkçı barınakları, çamlık mesire alanları, yat limanı, Yoros Kalesi ve Beykoz Kışlası, Riva’daki gelişmeler ve girişimlerimiz ve Anadolu Yakası’nın en modern nikah sarayı projemiz tamamlanınca, ilçemizin çehresi çok değişmiş olacak, Beykozlu kardeşlerimizin yaşam kalitesi de oldukça artmış olacaktır.

 Bütün bu hizmet ve projelerimizin temelinde Beykoz’un ve Beykozlular’ın geleceği var. Gayretimiz, vatandaşlarımızın daha huzurlu, daha ferah ve daha mutlu olduğu bir kentte yaşamalarına imkan sağlamaktır.  Beykozlular’ı hak ettiği hizmetlerle buluşturmak için gösterdiğimiz gayret, aynı heyecanla devam edecektir..”

tn-2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.