YAŞ kararları açıklandı

YAŞ kararları açıklandı

Üç gün süren Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) alınan kararlar açıklandı. 55 general ve amiral ile terfi sırasındaki 40 tutuklu general ve amiral emekli edildi.

- 29 general ve amiral bir üst rütbeye terfi ettirildi

- 33 general ve amiralin görev süresi bir yıl uzatıldı

- 47 albay general ve amiralliğe yükseltildi.

- 55 general ve amiral kadrosuzluk sebebiyle, 1 amiral de yaş haddi sebebiyle emekli edildi. 56 general ve amiral 1 Eylül'de emekli olacak.

- YAŞ'ta terfi sırasındaki tutuklu 40 general ve amiralin emekli edilmesine karar verildi. 

- 2. Ordu Komutanı Servet Yörük, Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) komutanı oldu. Daha önce EDOK Komutanı Nusret Taşdeler idi.

- Korgeneral Galip Mendi orgeneral rütbesine yükseltilerek 2. Ordu Komutanı olarak atandı.

- İnternet Andıcı davasından hakkında yakalama kararı çıkan, ancak GATA’da tedavi altında tutulan Nusret Taşdeler YAŞ üyesi olarak kaldı.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan açıklamada, Yüksek Askerî Şûra'nın dün tamamlanan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumlarını görüşerek karara bağlandığı belirtildi.

Açıklamada, 30 Ağustos 2012 tarihinden geçerli olmak üzere; 29 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay ise general ve amiralliğe yükseltildiği; 33 general ve amiralin görev sürelerinin ise bir yıl uzatıldığı bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 55 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2012 tarihinden itibaren, 1 amiral ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2012 tarihinden itibaren emekli olacaklardır. Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak 30 Ağustos 2012 tarihinden itibaren aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza fedakâr ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte esenlikler dileriz."

Görev süresi uzatılan general ve amiraller

Görev süresi uzatılan general ve amiraller şunlar:
 
“Kara Kuvvetleri Komutanlığı: Korgeneral Raif Akbaş, Tümgeneral Yüksel Öztekin, Tümgeneral Yaşar Bal, Tümgeneral Mehmet Daysal, Tümgeneral Ömer Paç, Tümgeneral Veysi Sunal, Tuğgeneral Levent Gözkaya, Tuğgeneral Ersun Altunsoy, Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Tuğgeneral Ali Rıza Kuğu, Tuğgeneral Ferhat Özgen, Tuğgeneral Orhan Çınar, Tuğgeneral Muhittin Yenikeçeci, Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Tuğgeneral Cengiz Demirci, Tuğgeneral Veli Yıldırım, Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Tuğgeneral Müjdat Uzun,
 
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı: Tümamiral Serdar Dülger, Tuğamiral Mustafa Ekmel Özdengil.
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı: Korgeneral Abidin Ünal, Tümgeneral Atilla Özler, Tümgeneral Atilla Gülan, Tuğgeneral Haşmet Cihangir Kadakal, Tuğgeneral Mustafa Avcı
 
Jandarma Genel Komutanlığı: Korgeneral Osman Eker, Tümgeneral Mehmet Çörten, Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Tuğgeneral Zeki Es
 
Gülhane Askerî Tıp Akademisi Komutanlığı: Tuğgeneral Mustafa Başbozkurt, Tuğgeneral Dilaver Erşanlı, Tuğamiral Mehmet Ali Özgüven.”

Korgeneralliğe yükseltilen tümgeneraller

YAŞ kararlarına göre, Korgeneralliğe yükseltilen tümgeneraller şunlar:  "Tümgeneral Metin İyidil, Tümgeneral Erdal Öztürk, Tümgeneral Alpaslan Erdoğan, Tümgeneral Ferit Güler, Tümgeneral Musa Avsever."   Tümgeneralliğe yükseltilen tuğgenerallerin isimleri ise, Tuğgeneral İzzet Çetingöz, Tuğgeneral Hamza Koçyiğit, Tuğgeneral Baki Kavun, Tuğgeneral Ethem Büyükışık, Tuğgeneral Osman Erbaş, Tuğgeneral Sadık Piyade Tuğgeneral Osman Ünlü, Tuğgeneral Halit Günbatar, Tuğgeneral Salih Sevil, Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Tuğgeneral Taci Kurul, Tuğgeneral Ali Sivri.
 
Tuğgeneralliğe yükseltilen albaylar ise şunlar:
 
"Piyade Kurmay Albay Şener Topuç, Hava Savunma Kurmay Albay Kemal Cuştan, Kara Pilot Kurmay Albay Murat Yetgin, Topçu Kurmay Albay İrfan Özsert, Piyade Kurmay Albay Halil Tamer Gedik, Topçu Kurmay Albay Aydoğan Aydın, Topçu Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım, Topçu Kurmay Albay Atilla Gökesaoğlu, İstihkam Kurmay Albay Mustafa Yaşar, Topçu Kurmay Albay İlhan Kırtıl, Tank Kurmay Albay Nihayet Ünlü, Topçu Kurmay Albay Mehmet Büker, Topçu Kurmay Albay Yavuz Ekrem Arslan, Piyade Kurmay Albay Lütfü İhsan Yanıkoğlu, Topçu Kurmay Albay Erhan Sipahioğlu, İstihbarat Kurmay Albay Mustafa Kurutmaz, Topçu Kurmay Albay Yüksel Durak, Piyade Kurmay Albay Mustafa Yılmaz, Topçu Kurmay Albay Vahap Özoğlu, Topçu Kurmay Albay Metin Tokel, Topçu Kurmay Albay Ertuğrulgazi Özkürkçü, Piyade Albay İhsan Başbozkurt, Bakım Albay Sıtkı Varlı, Mühendis Albay Erdal Torun, Maliye Albay Adnan Baksı."
 
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda da, Tümamiral Atilla Kezek Koramiralliği, Tuğamiral Adnan Özbal ve Tuğamiral Ercüment Tatlıoğlu Tümamiralliğe, Deniz Kurmay Albay Oğuz Karaman, Deniz Kurmay Albay Cihat Yaycı, Deniz Kurmay Albay Ercan İnceoğlu, Deniz Kurmay Albay İrfan Arabacı, Deniz Kurmay Albay Nejat Atilla Demirhan, Deniz Kurmay Albay Tayyar Ertem, Deniz Kurmay Albay Ömer Bayram Çetin, Deniz İkmal Kurmay Albay Hasan Kulaç tuğamiralliğe yükseltildi.
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda tümgeneral Mehmet Şanver ve Tümgeneral Hasan Küçükakyüz'in rütbesi Korgeneralliğe yükseltildi. Tuğgeneral Kubilay Selçuk, Tuğgeneral Mehmet Özlü, Tuğgeneral Cevat Yazgılı'nın rütbesi tümgeneralliğe yükseltildi.

Tuğgeneralliğe yükseltilen albayların isimleri ise şöyle:
 
"Hava Pilot Kurmay Albay Hakan Evrim, Hava Pilot Kurmay Albay Mehmet Arif Pazarlıoğlu, Hava Pilot Kurmay Albay Aydemir Taşcı, Hava Pilot Kurmay Albay Emin Ayık, Hava Pilot Kurmay Albay Hüseyin Fazla, Hava Pilot Kurmay Albay Recep Sami Özatak, Hava Pilot Kurmay Albay Bekir Ercan Van."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.