Yüksekova'da Uludere Gerilimi

Yüksekova'da Uludere Gerilimi

Diyarbakır'da izinsiz yürüyüş düzenlemek isteyen ve aralarında BDP'li yöneticilerin de bulunduğu gruba polis izin vermeyince olay çıktı. BDP Milletvekili Altan Tan ise polislere, "Bırakın göstericiler biraz molotof atsın, deşarj olsunlar" dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesinde sınırdan geçerken savaş uçaklarının açtığı ateş sonucu hayatını kaybedenler için Diyarbakır BDP İl Başkanlığı yürüyüş düzenlemek istedi.

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, bir grup partiliyle birlikte Turgut Özal Bulvarı üzerinde tedbir alan polis yetkilileriyle görüştü. Emniyet yetkilisi, yürüyüşün izinsiz olduğunu ve kalabalığın içindeki yüzü kapalı gençlerin polise saldıracağını belirterek bunların ayıklanmasını istedi.

İl Başkanı Zümrüt, Şırnak olayını kınamak için yürüyeceklerini belirtirken, emniyet yetkilisi terör örgütünün sözde bayraklarının indirilmesi halinde gruba müdahale etmeyeceklerini söyledi. BDP’li grup, bir süre bekledikten sonra kalabalıkla birlikte yürüyüşe geçti.

Polis de kalabalığın üzerine su sıkarak dağıtmaya çalıştı. Bu sırada atılan bir ses bombası büyük bir gürültüyle patladı. Bunun üzerine polis göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile gruba müdahale etti.

Tamamen dağılan grup, BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki otobüsten yapılan çağrı üzerine tekrar toplandı. Toplanan bazı kişiler, gazdan etkilendikleri için bir köşede bekleyen basın mensuplarının olduğu bölgeye ses bombası attı.

Bir polisin ayağı dibinde patlayan bomba herhangi bir can kaybına neden olmadı. Basın mensupları olayı görüntülemeye çalışırken ikinci bombanın hedefi oldular. Büyük bir şiddetle patlayan bombanın içinde çivi ya da herhangi bir metal parçasının olmaması faciayı engelledi.


BDP'li Tan: Bırakın vatandaş biraz molotof atsın, deşarj olsun

Gösteriye ise BDP Milletvekili Altan Tan'ın sözleri damga vurdu.

Tan, şöyle konuştu:

"Vatandaş bir tepki ortaya koyuyor, vatandaş yürüse ne olacak. Şimdi bunların taş attığı kim? Attığı sokak dükkana biz zarar verilmesini istemiyoruz, ama o dükkan sahipleri de amcalarının oğlu, teyzesinin oğludur. Tabii ki biz olay çıkmasını istemiyoruz, taş atılmasını istemiyoruz. Ama farzet ki attı, kendine zarar veriyor. Bırakın kendine zarar veriyor. Niye müdahale ediyorsunuz. Ilımlı olmak lazım, biraz mesafeli kalmak lazım. Sel kalktığı zaman o suyu temizlemek lazım. Karşı çıkıldığı zaman daha fazla olay çıkar. Bırak vatandaş biraz yürüsün. Molotof atıyor, bırak atsın. Attığı dükkan kimin benim dükkanım. Emniyet bu kadar yakına girmesin, uzaktan kontrol etsin, vatandaş biraz deşarj olsun. Dünyanın her yerinde oluyor bunlar. Biz Efkan Ala, Hüseyin Avni Mutlu dönemini de gördük. Diyarbakır Valisi Efkan Ala, emniyet görevlilerini 3 gün çekti. Cana gelmesin mala gelsin dedi. Ve bence büyük olayları önledi ve başarılı oldu. Yarın 100 bin kişi burada organize edilse nasıl engelleyeceksiniz. Savaş mı çıkacak doğru değil bunlar. Ben seçilmiş bir adam olarak diyorum ki 5 kilometre yürüyeceğim burada. Buna karar veren kim. Ben vatandaşla yürüyeceğim. Bu yasağa karar veren kim? Bizi üzseniz siz de üzüleceksiniz, korkmayın."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.