Yüksel sıcaklık uyarısı

Yüksel sıcaklık uyarısı

Son değerlendirmelere göre sıcaklıklar, güney, iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu(İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa ve Bilecik), İç Ege (Manisa, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli ile Aydın ve Muğla'nın doğu ilçeleri), Göller Yöresi (Isparta, Burdur), Antalya'nın kuzey ve batı ilçeleri (Korkuteli, Elmalı, İbradı, Akseki), Bolu, Eskişehir, Ankara'nın batı ilçeleri (Nallıhan, Beypazarı, Polatlı), Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI:
Ülkemizin kuzey kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak, ancak güney, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI:
Hava sıcaklığının; güney, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA:

MARMARA
Parçalı bulutlu, doğusu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE
Az bulutlu, iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinde İç Ege (Manisa, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli ile Aydın ve Muğla'nın doğu ilçeleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.


AKDENİZ
Az bulutlu ve açık, iç kesimleri zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Göller Yöresi (Isparta, Burdur) ile Antalya'nın Korkuteli, Elmalı, İbradı ve Akseki ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu, öğleden sonra Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın batı ilçeleri (Nallıhan, Beypazarı, Polatlı) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Bolu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trabzon, Rize, Artvin ve Hopa çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık, kuzey kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEY DOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçecek.

DENİZLERDE HAVA:

Orta Ege'nin açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
MARMARA Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: iyi.
EGE Parçalı ve az bulutlu Rüzgar: Kuzey Ege'de Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 öğle saatlerine kadar kuzeybatıdan 5 ila 7, Güney Ege'kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 açıkları 5 ila 7 gece 3 ila 5 açıkları 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta Ege açıklarında 2,5m Görüş: iyi.
AKDENİZ Az bulutlu ve açık doğusu parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4 batısı 3 ila 5 Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 2 ila 4 batısı öğle saatlerinde 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Orta Akdeniz açıkları 2,0m Görüş: iyi.
KARADENİZ Parçalı bulutlu Doğu Karadeniz'in doğusu çok bulutlu Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu 3 ila 5, doğusu batı ve güneybatıdan 2 ila 4, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 batısı gece 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısında 1,0 ila 2,0m, Görüş: iyi.
VAN GÖLÜ Parçalı bulutlu, Rüzgar: Değişik yönlerden 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: iyi.



İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :