Yumruklu saldırılar örgütlü çıktı

Yumruklu saldırılar örgütlü çıktı

Kayseri'de Bakanı Taner Yıldız'a yumruklu saldırıyı bütün yönleri ile araştıran polis, eylemin münferit olmadığı yönünde önemli bilgilere ulaştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile bakan korumaları sayısı artırıldı. Bu kararın altında, Kayseri'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı hedef alan saldırıdan sonra yürütülen soruşturmada elde edilen bilgiler yatıyor. Yıldız'a saldırının organize olduğuna dair güçlü delillere ulaşıldı ve önümüzdeki günlerde yeni saldırılara karşı bakanlıklar uyarıldı. Soruşturmaya göre Bakan Yıldız'ı hedef alan yumruklu saldırının arkasında, Ergenekon'la ilişkili derin yapılar ve kişiler var. Hükûmet, yeni provokasyon eylemlerine karşı tedbirleri artırdı.

Taner Yıldız'a yumruklu saldırıyı bütün yönleri ile araştıran polis, eylemin münferit olmadığı yönünde önemli bilgilere ulaştı. Emniyet kayıtlarına göre saldırgan Şahin Şimşek'in internet sitesi hesabı olaydan sonra başka biri tarafından kapatılmış. Emniyete gelen bir ihbar mailinde, saldırganın yasa dışı aşırı Türkçü bir yapı ile ilişkili olduğu ileri sürülüyor. Adı verilen sitede Kürtler aşağılanırken, silahlanma çağrıları yapılıyor. Sitede Türkiye'nin her yerinde silah edinilebilecek yerlerin açık adresleri veriliyor. Saldırganın internet aracılığıyla ve telefonla sık sık görüştüğü kişiler de soruşturma dosyasına girdi. Şahin Şimşek'in internetle mesajlaştığı Avukat O. Ö., Kayseri Haber ve Kay TV ortaklarından. Aynı zamanda Albay Cemal Temizöz'ün avukatı. Özhan'ın adı Kayseri Şeker Fabrikası'ndan Ergenekon'a para aktardığı iddiası ile Ergenekon iddianamesinde geçiyor.

Kayseri'de Bakan Taner Yıldız'a bir şehidin cenaze töreninde yapılan yumruklu saldırıdan sonra güvenlik güçleri büyük bir soruşturma başlattı. İçişleri Bakanlığı da iki müfettiş görevlendirdi. Yumruklu saldırının faili beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek'in ilişkili olduğu, internet yolu ve telefonla sık sık görüştüğü kişiler belirlendi. Saldırganın; Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Ö., Kayseri Haber ve Kay TV muhabiri Osman Ç., Avukat Olcayto Ö. ve Kayseri Aydınlık Evleri Lisesi'nde beden eğitimi öğretmeni Ali F. ile görüşmeleri soruşturma dosyasına girdi. Ali İhsan Ö.'nün olay sonrası saldırganın ev araması sırasında Şahin Şimşek'in eşini cep telefonundan arayarak yardım taahhüdünde bulunduğu polis tarafından tutanağa geçirildi. Şahin Şimşek, Ali F. ile de olaydan bir gün önce yüz yüze görüşmüş. Ali İhsan Ö., olay sonrası yaptığı açıklamalarda Şahin Şimşek'in sendikalarının üyesi olduğunu belirtmişti. Şimşek'in internet yolu ile görüştüğü kişiler de saptandı. Faili meçhul cinayetlerin emrini vermekle suçlanan ve 9 kez müebbet hapisle yargılanan Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün avukatı Olcayto Ö. ile internet aracılığı ile mesajlaştığı belirlendi. Olcayto Ö.'nün adı Kayseri Şeker Fabrikası'ndan Ergenekon Terör Örgütü'ne para aktardığı iddiası ile Ergenekon iddianamesinde geçiyor.

19 Nisan'daki saldırının olay sırası (1.06 dakika) ve olay sonrası (1.13 dakika) görüntülerini inceleyen polis, saldırganla ilgili geniş bir soruşturma başlattı. Saldırganın telefon ve internet yolu ile ilişkide olduğu kişiler araştırıldı. 20 Nisan'da Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbarda Şahin Şimşek'in gizli bir örgüt olan Türk İntikam Birliği Teşkilatı (TİBT) üyesi olduğu ileri sürülüyordu. Soruşturma dosyasına giren ihbarda şu ifadeler dikkat çekiyordu: "Taner Yıldız'a yumruk atan şahıs terör örgütü üyesidir. Kısa adı TİBT olan bir yapının Kayseri bölge sorumlusuna bağlı bir militandır. TİBT-Türk İntikam Birliği Teşkilatı, bu provokatör eylem girişiminin arkasındaki gizli eldir."

İhbar mailinde, TİBT örgütünün yıllardır internet üzerinden terör yayınlarını sürdürdüğü, suikastçı eğitimi verdiği ve militan yetiştirdiği iddia ediliyor. Aynı notta "Ahmet Türk'e yumruk atılma girişiminde de bu örgütün parmağı olduğu" belirtiliyor. TİBT, web sayfasında kendisini Türkçü Direniş Hareketi olarak tanımlıyor. "Ey Türk, silah bilincini yaşat", "Silahlanmaya evet", "Köylü millet elele, Kürtsüz bir Türkiye" gibi sloganlar dikkat çekiyor. Sitede silah alımı için silah fabrikalarının listesi bulunuyor.

Saldırgan, emniyetteki sorgusunda eylemi kendi iradesiyle gerçekleştirdiğini belirtiliyor. "Azmettiren ve yönlendiren kimse yoktur" diyor. "Eylemden sonra 'Türk milletinin yumruğu bu yumruk!' şeklindeki sloganın amacı nedir?" sorusuna, "Bu soruya cevap vermek istemiyorum." karşılığını veriyor. Ali İhsan Ö. ile samimiyetinin olmadığını, Osman Ç. ile de yüz yüze görüşmediğini ileri sürüyor. Cumhuriyet başsavcılığındaki sorguda da Şahin Şimşek, Taner Yıldız'a saldırıdan dolayı pişmanlığını dile getiriyor ve bipolar affektif (yineleyen mizaç bozukluğu) hastalığı olduğunu belirterek "Bu psikolojik hastalıktan dolayı 8-10 yıldan bu yana ilaç kullanmaktayım. İlaçlarımı almadığım zaman nöbet geçirmekteyim." diyor. Şahin Şimşek'in avukatı da olayın örgütlü olmadığını belirterek müvekkilinin kullanmakta olduğu ilaçların etkisi ile bu olayı gerçekleştirdiğini ileri sürüyor, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını istiyor. Olaydan sonra yakalanan 1973 Tomarza doğumlu Şahin Şimşek, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Soruşturma çok yönlü sürdürülüyor. Kayseri Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde çalışan Şimşek, aynı zamanda boks antrenörüydü.

AKSİYON

Etiketler :