Yumurta üretiminde rekor bekleniyor

Yumurta üretiminde rekor bekleniyor

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Konya, yıl sonunda yumurta üretim miktarının 18 milyarı aşmasını beklediklerini belirterek, "Bu da tüm zamanların rekoru olacak" dedi.

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Konya, yıl sonunda yumurta üretim miktarının 18 milyarı aşmasını beklediklerini belirterek, "Bu da tüm zamanların rekoru olacak" dedi.

Konya, 1 Kasım seçimlerinin ardından döviz kurundaki gerilemenin sektöre olumlu yansıyacağını, sektörün kuş gribi hastalığı ve ihracat problemlerinerağmen dinamik yapısını kaybetmediğini dile getirdi.

Konya, şu bilgileri verdi: "Türkiye'de, 2010 yılında 12 milyar 737 milyon, 2011'de 13 milyar 980 milyon, 2012'de 15 milyar 677 milyon, 2013'te 16 milyar 700 milyon, 2014'te 17 milyar 607 milyon yumurta üretimi gerçekleştirildi. Her yıl artan yumurta üretimine paralel olarak, bu yıl herhangi bir hastalık ya da olağanüstü bir durum gerçekleşmezse 18 milyarın üzerinde yumurta üretimi hedefliyoruz. Bu da tüm zamanların rekoru olacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.