Yunan Basını: Davutoğlu'ndan tahrik

Yunan Basını: Davutoğlu'ndan tahrik

Yunan basın-yayın organları, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Batı Trakya'yı ziyaretinden rahatsız oldu. Gazeteler, Davutoğlu'nun Batı Trakya'nın Gümülcine ve İskeçe şehirlerinde Batı Trakya Türklerine yönelik yaptığı açıklamaları "tahrik" olarak yoru

Ta Nea gazetesi, "Davutoğlu'nun Türk Azınlık ile tahriki" başlıklı haberinde, Trakya Azınlığı'nı "Türk" olarak tanımladığını ve haklarını Avrupa'da aramalarını söylediğini yazdı. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyelerine yaptığı konuşmada, Türk Azınlığa dillerini, dinlerini ve kimliklerini korumalarını istediğini yazan gazete, "Biz size her zaman yardımcı olacağız. Bu konularda da cesaretlendireceğiz" dediğini yazdı.

Ta Nea, "Ana dilinizi ve dininizi korumanız sizin en doğal hakkınız. Yunanca konuşan İstanbul Rumlarını bizim Yunan diye adlandırmamız en doğal şey" dediğini aktardı.

Muhafazakar yayınlarıyla dikkat çeken Dimokratia gazetesi ise manşetten verdiği haberde "Davutoğlu, Trakya'yı işgal etti" başlığını kullandı. Davutoğlu'nun azınlığı Türk olarak gördüğünü yazan gazete, mesajlarının tahrikkar olduğunu savundu.

Bir başka sağ eğilimli gazete Elefteros da "Davutoğlu, Trakya Müslümanları'nı ayaklandırıyor" başlıklı haberinde Batı Trakya ziyaretini eleştirdi.

DAVUTOĞLU'NUN ZİYARETİ

Gümülcine ve İskeçe'deki Batı Trakya Türklerini ziyaretinin ardından geceyi Kavala'da geçiren Davutoğlu, şehirdeki Osmanlı eserlerini gezdikten sonra Selanik'e geçecek. Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris ile görüşecek olan Davutoğlu, Selanik Başkonsolosluğu'nu ve Atatürk'ün Evi'ni ziyaret edecek. Davutoğlu Selanik'teki Osmanlı eserlerini gördükten sonra Yunanistan'dan ayrılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :