Yunan yargısından sığınmacıların Türkiye'ye iadesine onay

Yunan yargısından sığınmacıların Türkiye'ye iadesine onay

Yunanistan'da Danıştay, iki Suriyeli sığınmacının Türkiye'ye iade edilmesi kararını jet hızıyla onayladı.

Yunanistan Türkiye'ye kaçarak iltica talebinde bulunan Fetullahçıları besliyor. Başbakan Çipras, konu her gündeme geldiğinde yargının işine karışamayacağını belirtiyor.

Yunan yargısısın, Fetullahçıları Türkiye'ye iade etme konusunda oldukça muhafazakar bir tutumu söz konusuyken, Yunanistan'a kaçarak sığınma talebinde bulunan Suriyeli mültecilerde durum çok farklı.

SIĞINMACILARIN İTİRAZI REDDEDİLDİ

Danıştay'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki göçmen mutabakatı kapsamında Yunanistan'dan Türkiye'ye geri gönderilmelerine karar verilen iki Suriyeli sığınmacının itirazı reddedildi.

"TÜRKİYE İLE ANLAŞMAMIZ VAR"

Mahkemenin kararında, Türkiye'nin Cenevre Sözleşmesine imza atmış bir ülke olmasına ve AB ile birlikte sığınmacıların korunması amaçlı ortak bir eylem planı içinde bulunduğuna dikkat çekildi.

Türkiye'nin "sığınmacılar için güvenli bir ülke" olduğu belirtilen kararda, sığınmacıların işkence veya insanlık dışı muamele gibi tehditlerle karşılaşmadıkları belirtildi. Kararda ayrıca sığınmacıların ailelerinin Türkiye'de yaşadığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.