Yunanistan'da sandık çıkışı seçim anketi

Yunanistan'da sandık çıkışı seçim anketi

Yaklaşık 10 milyon seçmen iki ay içinde ikinci kez sandığa gitti..

6 Mayıs'taki erken genel seçimlerin ardından hükümet kurulamaması üzerine, yaklaşık 10 milyon seçmen bugün yine sandık başına gitti.

Sandık çıkış anketlerine göre, Yeni Demokrasi (ND) Partisi'nin oy oranı yüzde 27,5-30,5, kemer sıkma önlemleri karşıtı Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) yüzde 27-30 aralığında. Sonuçlar da bu şekilde olursa hiçbir parti tek başına hükümet kuramayacak ve yine koalisyon arayışlarına girilecek.

Seçimin sonuçları sandık çıkış anketleri gibi olursa, Yeni Demokrasi Partisi ile yüzde 12'lerde görülen PASOK ve yüzde 6.5'lardaki Demokratik Sol Parti arasında sağlıklı bir koalisyon hükümeti kurulabileceği konuşuluyor.

 

Avrupa başta olmak üzere dünya piyasalarının gözünü çevirdiği seçimlerden, kemer sıkma önlemleri karşıtı Radikal Sol'un başını çektiği olası bir koalisyon hükümeti çıkarsa, Yunanistan'ın Euro'dan çıkışı tartışmaları yoğunlaşabilir.

Ülkede 6 Mayıs'ta yapılan seçimlerde Yeni Demokrasi (ND) Partisi yüzde 18,85 ile 108, Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) yüzde 16,78 ile 52, PASOK yüzde 13,18 ile 41, Bağımsız Yunanlılar yüzde 10,60 ile 33, Yunanistan Komünist Partisi (KKE) yüzde 8,48 ile 26, Altın Şafak yüzde 6,97 ile 21, Demokratik Sol yüzde 6,11 ile 19 milletvekili çıkarmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.