Yunanistan battı Bitcoin satışı patladı

Yunanistan battı Bitcoin satışı patladı

Yunanlar Bitcoin’e hücum etti satış limiti 1000’den 250 Euro’ya düştü. İnternetin sanal para birimi olarak finans dünyasında yer almayı başaran Bitcoin, krizde olan Yunanistan’da artarak rağbet görüyor. Ancak yerli girişimcilerin altyapısını hazırladığı B

YUNANİSTAN’daki ekonomki kriz nedeniyle ATM’lerden para çekme limiti 60 Euro’ya düşürülünce, sanal para birimi Bitcoin’e talep arttı. Buna bir de devletin banka hesaplarına el koyma söylentilerinin artması eklenince Bitcoin satışları tam anlamıyla patladı. Altyapısı Türk girişimciler tarafından yapılan Bitcoin satışı yapan BTCGrecece.com adlı site de önlem almak zorunda kaldı. Günlük kişibaşı Bitcoin satış limitini 1000 Euro’dan 250 Euro’ya kadar düşürüldü.

SON GÜNLERDE PATLADI

Bu sitenin altyapısını ise Türk girişimcilerin İngiltere’de kurduğu BTCtrader sağlıyor. BTCtrader kurucu ortağı Emre Kenci’den aldığımız bilgilere göre Yunanistan’daki Bitcoin alma miktarı dörtte bir oranında azaltıldı. Kenci, “Yunanistan’da yaşayanların BitCoin’e olan ilgisi son günlerde artış gösterdi. İnsanlar Bitcoin almak istiyor. Şu anda Yunanistan’da Bitcoin alabilmek için banka hesabınızdan BTCGreece.com’a para yatırmanız gerekiyor. Bu yüzden de altyapısını sağladığımız şirket banka hesaplarına el konulmasına söylentilerine karşılık Bitcoin alma limitini düşürdü” dedi. Kenci’nin paylaştığı bilgilere göre krizden önce Yunanistan’da günlük Bitcoin satın alma limiti 1000 Euro ile sınırlandırılmıştı. Kriz sonrasında ise bu rakam 250 Euro’ya düşürüldü. Aynı şekilde aylık alımlarda da limit uygulanıyor. Krizden önce aylık 3 bin Euro olan Bitcoin satın alma limiti, şu anda 1000 Euro’ya düşürüldü.

KARABORSAYA DÜŞTÜ

Yunanistan’da günlük ve aylık Bitcoin satın alma limitinin kısıtlanması sayesinde sanal para birimi deyim yerindeyse karaborsaya düştü. İnsanların kişisel dijital cüzdanlarla Bitcoin alabildiği Localbitcoins.com sitesinin kullanımının hızla arttığını belirten Kenci, “Yaklaşık 8 bin 200 şehirde ve 244 ülkede kullanılabilen Localbitcoins.com ile insanlar buluşarak sınırsız bir şekilde Bitcoin alışverişi yapabiliyor. Bitcoin satın almak isteyen kullanıcılar, elinde Bitcoin olan diğer kullanıcıyla buluşuyor. Para transferi gerçekleştikten sonra Bitcoin sahibi olan kullanıcı satın almak isteyen kişinin dijital cüzdan adresine Bitcoin gönderiyor. Yunanistan’da Bitcoin’e sınır gelmesinden sonra Bitcoin almak isteyenler bu yöntemi kullanmaya başladı. Aldığım bilgilere kafelerde buluşup Bitcoin alışverişi yapıyorlar” diye konuştu. Ayrıca Bitcoin satın almak için üye sayısında da gözle görülür bir artış yaşandığını ifade eden Kenci, şu anda yaklaşık günde yaklaşık 50 kişi BTCGreece.com’a üye olduğunu kaydetti. Şu anda Yunanistan’daki BTCGreece.com’daki kura göre 1 Bitcoin 240 Euro civarından satılıyor.

BİTCOİN NEDİR?

DENEYSEL olarak başlatılmış dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir insana internet üzerinden kolayca ödeme yapmayı sağlayan sanal bir para birimidir. Bitcoin teknolojisi, noktadan noktaya dağıtımlı bir ağ üzerinde çalışır. Bu yüzden merkezi bir kuruluşa ihtiyaç duyulmuyor. Para oluşumu ve transfer işlemleri ağ üzerinde kollektif olarak gerçekleşir. Bitcoin bu para biriminin oluşmasını sağlayan yazılımın da adıdır.

 

Kaynak: Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.