Yunanistan İyice karıştı

Yunanistan İyice karıştı

Yunanistan'da kamu ve özel sektör çalışanlarının grevine kan bulaştı. Hükümetin önlemlerini protesto için başlatılan grevde 3 kişi hayatını kaybetti. Göstericiler, İhlas Haber Ajansı'nın canlı yayın aracını da ateşe verdi.

 

Yunanistan'da kamu ve özel sektör çalışanlarının grevi hayatı durdurdu. Greve her kesim ve her yaştan katılım var.

Yunanistan'da hükümetin bütçe açığını kapamak amacıyla planladığı kemer sıkma önlemleriniprotesto eden sendikalar genel grev başlattı. Kamu çalışanlarının yanı sıra özel sektör çalışanlarının da katıldığı grev ve gösterilere bugün kan karıştı.

Polis, göstericilerin bir bankayı ateşe vermesi üzerine binada bulunan 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Atina'nın merkezinde başlatılan geniş katılımlı protesto yürüyüşünde olaylar kontrolden çıktı. Parlamento binasına girmeye çalışan göstericiler ve polis arasında da çatışma çıktı.

ÜLKEDE HAYAT DURDU

Grev nedeniyle ülkede hava ulaşımı tamamen durdu, tren ve gemi seferleri de yapılmıyor. Okulların kapandığı ülkede, hastaneler sadece acil vakalara bakıyor.

HABER BÜLTENİ YAYINLANMIYOR

Dükkanların bir bölümü de kapalı. Basın-yayın çalışanları da grevde, bu nedenle hiçbir haber bülteni yayınlanmıyor.

MEMUR İKRAMİYELERİ KALKTI, MAAŞLAR DONDURULDU...

Hükümetin, Avrupa Birliği ülkeleri ve Uluslararası Para Fonu IMF'den alacağı 110 milyar euroluk kredi karşılığında uygulamayı taahhüt ettiği önlemlerle ilgili tasarı Meclis'e sunuldu. Oylamanın bu hafta içinde yapılması bekleniyor.

Kemer sıkma önlemleri çerçevesinde memur ikramiyelerinin kaldırılması, maaşların 3 yıl için dondurulması ve emekli maaşlarında kesintiye gidilmesi kararlaştırıldı. Bu sert önlemler ile üç yıl içinde 30 milyar Euro tasarruf sağlanması hedefleniyor.

-İHLAS HABER AJANSININ CANLI YAYIN ARACI YAKILDI

Yunanistan'da hükümetin kemer sıkma uygulamalarına karşı düzenlenen ve çatışmaya dönüşen protesto gösterisi sırasında İhlas Haber Ajansı'na ait canlı yayın aracının kundaklandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre göstericilerin arasında kalan İHA aracı, ateşe verildikten sonra kullanılamaz hale geldi.

İHA da web sitesinde canlı yayın aracının göstericiler tarafından yakıldığını bildirdi.

BU ÖNLEMLER FAKİRİ CEZALANDIRIYOR

Birkaç ay içinde üçüncü kez genel greve giden sendikalar hükümetin bu önlemlerle sadece düşük gelirlileri cezalandırdığını savunuyor.

Kamu Çalışanları Sendikası Başkanı Spiros Papaspiros, "Hükümetin ayda 500 Euro kazanan emeklilerden para almadan önce yapabileceği çok şey var." dedi.

AVRUPA HALKLARI AYAĞA KALKIN

Onlarca komünist protestocu dün Parthenon tapınağına çıkarak "Avrupa Halkları Ayağa Kalkın" yazılı dev bir pankart açtı. Komünist milletvekili Nikos Papakonstantinu, "Avrupa'nın ve Yunanistan'ın zenginlerine mesaj göndermek istedik." diye konuştu.

Etiketler :