Papandreu her an istifa edebilir

Papandreu her an istifa edebilir

Yunanistan'da ekonomik kriz siyasi krize dönüştü.

Muhalefetin yanı sıra iktidardaki PASOK içinden de Başbakan'ın istifasını savunanların çıkması hükümet içinde gerginliğe yol açıyor.

Papandreu İstifası Konuşuluyor
İngiliz yayın kuruluşu BBC, Başbakan Yorgo Papandreu'nun yarım saat içinde istifasını sunacağını duyurmuştu. Ancak bu haber Papandreu'ya yakın kaynaklarla doğrulanmadı. Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada Başbakan Papandreu'nun istifa etmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

İktidar partisinden tepkilerin yükselmesi üzerine Papandreu, Bakanlar Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırdı. Yunanistan Başbakanı'nın kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı ile görüşerek durum değerlendirmesi yapacak.

Parti grubu ile de biraraya gelecek Papandreu, toplantılarda, Cuma günü yapılacak güvenoylamasında hükümete onay vermeyeceğini açıklayan parti üyelerini iknaya çalışacak.

Erken seçime gidilmesi ve geçici hükûmet kurulmasını isteyen muhalefetse ısrarlı...

Bu arada, hükümetten bazı kaynaklar, daha önce kasım ayı ortalarına kadar yeteceğini açıkladıkları Yunanistan'ın nakit stokunun Aralık ortasında biteceğini açıkladılar.

Halk ise, referanduma götürülmesi önerilen istikrar paketine olumsuz bakıyor. Yunanların, yüzde 60'ı pakete karşı çıkıyor.

Ülkede ekonomik ve siyasi arena gergin saatler yaşanırken ordunun üst kademelerinde de deprem yaşandı. Bir gece yarısı kararıyla Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları emekli edildi. Bu kararın arkasında ise, bir darbe planı olduğu söyleniyor.

Yunan basınında yer alan iddiaya göre görevden alınan askerler, hükümeti devirmeye hazırlanıyordu ve istihbarat da Amerika Birleşik Devletleri'nden geldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.