'Yunanistan oradaysa Türkiye burada'

'Yunanistan oradaysa Türkiye burada'

Arınç: Manisa'da eskilerin sözü vardır, 'Halep oradaysa arşın burada' diye. Ben bunu değiştirdim. 'Yunanistan oradaysa Türkiye burada' dedim.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hükümetin küresel ekonomik krizden Türkiye'yi ''yara bere almadan kurtardığını'' belirtirken Erdoğan'ın Atina'dan Manisa'ya gelişi için ilginç bir benzetme yaptı.

Arınç, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde lojistik merkeziyle 18 sanayi tesisinin açılışı, 9 sanayi tesisinin de temelinin atılması için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Manisa'daki sanayi bölgesinin altyapısıyla, mükemmel organizasyonuyla her zaman takdir topladığını söyledi.

Manisa'nın çok değerli insanlarının sanayi bölgelerine destek verdiğini, yönetiminde bulunduğunu ve buradan pek çok sanayici, iş adamı yetiştiğini belirten Arınç, ''Onların hepsine şükran borçluyuz. Ölenleri rahmetle anıyoruz. Son iki yıldan bu yana Cemal Türek başkanlığındaki sanayi bölgesi yönetimi Manisa'ya çok şeyler kazandırdı. Organize Sanayi Bölgemizi geçmişten bu yana en üst noktasına getirdi ve bugün muhteşem açılışla, temel atmalarla bu başarının haklı gururunu yaşıyoruz. Bu yüzden arkadaşlarımı candan tebrik etmek istiyorum'' dedi.

Arınç, Başbakan Erdoğan'ın açılış törenine Yunanistan'dan geldiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

''Sayın Başbakanımız Manisa'ya Yunanistan'dan geldi. Manisa'da eskilerin sözü vardır, 'Halep oradaysa arşın burada' diye. Ben bunu değiştirdim. 'Yunanistan oradaysa Türkiye burada' dedim.

Bunu da şunun için söyledim. Üç yıldan beri genel olarak dünyada yaşanan ekonomik krizden Türkiye'yi başarıyla yara bere almadan kurtaran bir güçlü hükümet... Yatırımlar art arda devam ediyor. Maliyede, makro ekonomik göstergelerde hiçbir olumsuzluk yok. Yanımızdaki Yunanistan öyle değil, memur maaşı ödeyemiyor. 1 trilyon dolar borç istemeye kalktılar. İşte Yunanistan, işte Atina. İşte 35 dakika uzaklıktaki İzmir ve Manisa.''

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin özgüvenle temsil edildiğini ve yönetildiğini kaydederek, şunları söyledi:

''8 yıldan bu yana Türkiye güçlü bir siyasi istikrar yaşıyor. Siyam ikizleri gibi, güçlü siyasi istikrar, güçlü ekonomik istikrarı destekliyor. İkisi birbirinden ayrılamaz. Aynı zamanda dış politikada Türkiye sadece bölgemizin değil küresel aktör olarak bütün dünyanın değer verdiği bir ülke durumunda.

Hem içeride Türkiye iyi yönetiliyor hem dünyada Türkiye'nin etkinliği her geçen gün çok daha büyüyor. Biz bu gücümüzü Başbakanımızla birlikte, halkımızın eksiksiz desteğine borçluyuz. Allah bizi sizden, sizi bizden ayırmasın.'

Etiketler :