Portekiz'î çöpe attılar!

Portekiz'î çöpe attılar!

Dört basamak düşen ülkenin kredi notu çöp statüsünde

Moody's Portekiz'in kredi notunu 4 basamak düşürdü.
PortugalMoody's borç krizinin vurduğu Portekiz'in kredi notunu 4 basamak düşürerek Baa1 seviyesinden Ba2′ye indirdi.

Portekiz notu indirim sonrasında yatırım yapılabilir kategorinin altındaki ülke notları için söylenen "çöp seviyesine" inmiş oldu. Moody's, indirimin ardından Portekiz'in kredi notunun görünümünün ise negatif olduğunu açıkladı. Moody's, konuya ilişkin açıklamasında, ülkenin ikinci bir finansman yardımı alma ihtiyacı duyacağına dair artan risk ve yönetimin açık azaltma ve borç stabilizasyonu hedeflerini karşılayamama ihtimali nedeniyle Portekiz'in kredi notunda indirime gidildiğini bildirdi.

TÜRKİYE İLE AYNI SEVİYEDE!
Bu not indiriminin ardından Portekiz'in kredi notu Türkiye ile aynı seviyeye gelmiş oldu. Kurumdan yapılan açıklamada, Portekiz'in finans piyasalarına geri dönmeden önce, ikinci bir finansman sorunu yaşama riski olduğuna dikkat çekildi.

Portekiz, 2010'da yüzde 9 olan bütçe açığının gayri safi yurtiçi hasılaya oranını yüzde 5.9'a indirmeyi hedefliyor. Lizbon'un hedefi, 2013'te bu oranı yüzde 3'e indirmek yönünde.

Lizbon, Nisan ayında Yunanistan ve İrlanda'dan sonra AB ve IMF'den yardım talep eden üçüncü hükümet olmuştu. Diğer kredi derecelendirme kuruluşları Standard & Poor's ve Fitch de Portekiz'in notunu indirmişti. Her iki kurum da ülkenin kredi notunu BBB- seviyesinde tutuyor. Bu da yatırım yapılabilir kategorinin en düşük seviyesi olarak kabul ediliyor. Moody's, daha önce Yunanistan'ı da çöp statüsüne indirmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.