Yunanistan ve Bulgaristan'dan mülteci önlemi

Yunanistan ve Bulgaristan'dan mülteci önlemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mültecilerle ilgili yaptığı açıklamalardan sonra Yunanistan ve Bulgaristan sınırda güvenlik tedbirlerini artırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayanınca feryat ettiniz. Bana bak, eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz" açıklamasından sonra Yunanistan ve Bulgaristan harekete geçti.

2 BİN YUNAN ASKERİ

Olası mülteci akınına karşı önlem alan Yunanistan, sınır hattına 2 bin asker gönderdi.

BULGARLAR DA ASKER YIĞACAK

Yunanistan'ın ardından Bulgaristan da mültecilere karşı bir takım önlemler alıyor. Türkiye sınırını gezen Bulgar Savunma Bakanı Nikolay Nençev, bölgenin kendileri için çok önemli olduğunu ve 2 bin Bulgar askerinin göreve başlayacağını söyledi.

"CİDDİ OLACAĞIZ"

Bulgar Bakan, "Mülteci krizi doğrudan Bulgaristan ulusal güvenliğini tehdit eden bir problemdir ve sınır güvenliği ile alakalı verilen görevlerde mümkün olduğunca ciddi olacağız. Gerektiğinde sınır bölgesine, sınır güvenliğini sağlamak için, verilen görevleri gerçekleştirmek için birkaç saat içinde yaklaşık olarak 2 bin asker dağıtılabilir. Görüyorum ki, sınır bölgesindeki küçük yerleşim yerlerinde bizim çocuklar insanların etraflarında iken daha sakinler." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.