Yunanistan'a 2,8 milyar Euro krediye yeşil ışık

Yunanistan'a 2,8 milyar Euro krediye yeşil ışık

AB yetkilisi,Yunanistan'ın üçüncü kurtarma programı kapsamında 2,8 milyar Euro'luk kredi için gerekli reformları yerine getirdiğini söyledi.

AB Komisyonunun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovici, Lüksemburg’da, avro kullanan Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin maliye bakanlarını buluşturan Avro Grubu toplantısının girişinde açıklamalarda bulundu.

YUNANİSTAN'A 2,8 MİLYAR EURO

Toplantıda, Yunanistan’ın kurtarma programının ele alınacağını belirten Moscovici, "Biz, AB Komisyonu olarak Yunanistan'ın durumunu değerlendirdik. Bizim değerlendirmemiz olumlu. Yunanistan, 15 kilometre taşının hepsini tamamladı. Bu durum, Yunanistan için 2,8 milyar Euro'nun serbest bırakılmasını sağlar. Toplantıda, Yunanistan'ın uyguladığı reformlar karşılığında 2,8 milyar Euro'nun serbest bırakılması kararının alınmasını bekliyorum." diye konuştu.

Moscovici, Yunanistan'ın kurtarma programı değerlendirildikten sonra sürecin hızlanacağına işaret ederek "Yunanistan'ın borcunun yeniden yapılandırılması görüşmeleri, küresel ortaklarla yıl sonuna kadar başlayabilir." ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN'IN TOPLAM BORCU 315 MİLYAR EURO

Yunanistan'ın avro ülkeleri içerisinde güçlü bir konumda olmasını arzu ettiklerini belirten Moscovici, AB kurumları ve üye ülkelerin beraber girişimde bulunmasıyla Yunan halkının beklediği bir anlaşmanın sağlanabileceğini söyledi.

Öte yandan, Yunanistan'ın toplam borcunun bu yıl 315 milyar Euro'yo ulaşması bekleniyor. Yunanistan, kurtarma programı çerçevesinde, özelleştirme, enerji, bankacılık, emeklilik, vergi ve maaşlarla ilgili çeşitli ekonomik reformlar yerine getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.