Yunus Emre Enstitüsünden sergi yapıldı.

Yunus Emre Enstitüsünden sergi yapıldı.

AFRİN (AA) - Afrin'de Yunus Emre Enstitüsünce "Barışın Şehri Afrin" adlı resim ve hat sergisi açıldı.Sergi açılışına, Uluslararası Pediatri Birliği...

AFRİN (AA) - Afrin'de Yunus Emre Enstitüsünce "Barışın Şehri Afrin" adlı resim ve hat sergisi açıldı.

Sergi açılışına, Uluslararası Pediatri Birliği Başkanı Prof. Dr. Enver Hasanoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Koray Boduroğlu ve Prof. Dr. Orhan Derman, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri İbrahim Hırfanoğlu ve Prof. Dr. İlyas Okur, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Selman Kesici katıldı.

"Barışın şehri Afrin" sergisinde, ressam ve hattat Gassan Süleyman'ın eğitmenliğinde Eşira Merkezi ve Afrin Yunus Emre Enstitüsü öğrencilerine ait çalışmalar yer aldı.

Yunus Emre Enstitüsü Suriye Güvenli Bölge Koordinatörü Fikret Çıtak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrin'de sergi açılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Çıtak, sergiye yoğun katılım sağlandığını belirterek, bölgenin huzur ve istikrarı için Enstitünün proje ile çalışmalarına devam edeceğini dile getirdi.

Serginin açılış programının ardından Uluslararası Pediatri Birliği Başkanı Hasanoğlu ve beraberindeki heyet, Azez Yerel Meclisi, Azez'deki Özgür Halep Üniversitesi ve Vatan Hastanesini ziyaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.