Yurt genelinde eğitime ara verilen iller

Yurt genelinde eğitime ara verilen iller

Bazı illerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

BALIKESİR

İl merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildi

GİRESUN

Giresun merkez ve Piraziz ilçelerinde tüm ilk ve orta dereceli okullar ile Tirebolu ilçesinde taşımalı eğitim veren okullar ve köy okullarında eğitime bugün ara verildi.

Şebinkarahisar ilçesinde ise tüm okullarda kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bugün ve yarın ara verildiği belirtildi.

ORDU

İl genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

SAMSUN

Kar yağışı nedeniyle Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy, Çarşamba, Terme, Alaçam, 19 Mayıs, Bafra, Yakakent, Kavak ve Asarcık ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Yetkililer, kar yağışının seyrine göre eğitime verilen aranın uzatılabileceğini kaydetti.

RİZE

Yoğun kar yağışı dolayısıyla tüm lise ve dengi okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Ayrıca engelli ve hamile personele 1 gün süreyle idari izin verildi.

TOKAT

Tokat'ta merkeze bağlı köy ve beldelerdeki okullarda da eğitime 1 gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

BARTIN

Ulus ilçesindeki okullarla merkeze bağlı Arıt beldesinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda, kar yağışı nedeniyle 1 gün eğitime ara verileceği bildirildi.

KONYA

Konya'nın Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ereğli ve Halkapınar ilçelerinin merkez, köy ve beldelerinde bulunan ilk ve orta dereceli okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda sorun yaşanmaması için 1 gün (Çarşamba) tatil edildi.

ARTVİN

Artvin'de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Valilikten yapılan çıklamada, ayrıca il genelinde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin 10 ve 11 Aralık tarihlerinde iki gün süreyle idari izinli sayılacağı kaydedildi.

BURSA'DA OKULLAR TATİL

Merkez, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

ELAZIĞ'DA OKULLARA KAR TATİLİ

Elazığ'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği belirtildi. Elazığ Valiliği, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda, Elazığ merkez ve ilçelerdeki bütün ilk ve orta dereceli okulların 11 Aralık Çarşamba günü tatil edildiğini duyurdu. Açıklamada, ayrıca kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli görevlilere 1 gün süreyle izin verildiği kaydedildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Balkanlardan gelen kuvvetli, soğuk ve yağışlı hava Çarşamba gününden itibaren Elazığ'da etkili olmaya başlayacak ve hafta sonuna kadar kar yağışı devam edecek. Sıcaklıklar hafta içerisinde gündüz -3 ila -1, gece ise -9 ila -5 derece arasında seyredecek. Hafta sonunda ise soğuk şiddetini arttırarak -13'lere kadar düşecek. Soğuk hava ve kar yağışının hafta sonuna kadar bölgede etkili olacağı vurgulanan açıklamada, kuvvetli buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşlar uyarıldı.

SAFRANBOLU VE YENİCE'DE TAŞIMALI EĞİTİME KAR ENGELİ

Karabük Valiliği, yarın Yenice ve Safranbolu ilçesinde taşımalı eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi. Karabük Valiliğince yapılan açıklamada, Yenice ve Safranbolu ilçesinde özellikle yüksek kesimlerde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle taşımalı olarak ilçe merkezine gelen öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Valilik ayrıca, Balkanlardan gelen soğuk hava nedeniyle yaşanacak olan don ve buzlanma olaylarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

NEVŞEHİR

Nevşehir il genelinde ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi. Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, twitter hesabından yaptığı açıklamada, ilk ve orta dereceli okulların yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildiğini duyurdu. Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Nevşehir'in Ürgüp ilçesi ve ilçedeki köy ve kasabalarda ilk, orta ve lise dengi okullarda yoğun kar yağış nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

ÇARŞAMBA

Samsun'un Çarşamba ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verdiklerini söyledi. Aktaş, kar yağışı dolayısıyla Çarşamba ilçesinde tüm ilk, orta ve liselerin Çarşamba günü tatil edildiğini açıkladı.

KİLİS

Kilis Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitime ara verildiğini bildirdi.

Kilis'te akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle 11 Aralık çarşamba günü Valilik tarafından ilk, orta ve liselerde eğitim veren resmi ve özel okullarda eğitimi ara verildiği bildirildi. Kar yağışının geçe geç saatlerde şiddetini arttırması bekleniyor.

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.