Burs ve kredi başvuru tarihleri belli oldu

Burs ve kredi başvuru tarihleri belli oldu

Bu yıl ilk defa bir yükseköğretim alanına girenler için yurt, burs ve kredi başvuru tarihleri belli oldu.

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak imzasıyla yapılan yazılı açıklamaya göre, 2012-2013 öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavı sonucunda yurt içinde ilk defa herhangi bir yüksek öğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinden yurtlarda barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyenler 26 Ağustos 2012 akşamına kadar kurumun "www.kyk.gov.tr" adresinden başvuru yapabilecek.

Aynı dönemde ilk defa master, şubatta girenler dahil doktora, özel yetenek ve dikey geçiş yapan öğrencilerin barınma, burs ve kredi başvuruları 17 Eylül ile 7 Ekim arasında alınacak.

İlk defa yurt dışında bir yüksek öğretim kurumuna girmeye hak kazananlar öğrenim kredisi ve burs için 26 Ağustos akşamına kadar, ilk defa master, doktora ve DGS ile yükseköğretim programlarına girenler de burs ve öğrenim kredisi için 17 Eylül-7 Ekim arasında kurumun internet sitesinden başvuru yapacak. Master, doktora ve DGS ile yükseköğretim programına girenlerden sadece KKTC Lefke Üniversitesi öğrencileri yurt başvurusunda bulunabilecek.

Yurtlarda asil listeden barınmaya hak kazanan öğrencilerin kayıtları 3 Eylül-14 Eylül arasında yapılacak. Yurtlar 10 Eylül 2012 tarihinde hizmete açılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.