Yurtta havalar nasıl olacak?

Yurtta havalar nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yüksek sıcaklık uyarısında bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey ve doğu çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının; mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğusu parçalı bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile öğleden sonra Ordu ve Giresun çevreleri, gece saatlerinden sonra Samsun çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğu kesimleri parçalı bulutlu, öğleden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Etiketler :