Yurtta kandil coşkusu

Yurtta kandil coşkusu

Mevlid kandili münasebetiyle müslümanlar camilere akın etti. Tüm yurtta Mevlid kandili sebebiyle camilerde programlar düzenlendi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'ın (sav) hicri takvime göre doğum günü olan Mevlid kandili münasebetiyle müslümanlar camilere akın etti. Tüm yurtta Mevlid kandili sebebiyle camilerde programlar düzenlendi.

 

ÖĞRENCİLER SINAVLARI İÇİN DUA ETTİLER

Mevlid Kandili'ni kutlamak için camiye gelen öğrenciler liselere girişteki Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) başarılı olmak için dua etti.

 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'ın (sav) hicri takvime göre doğum günü olarak kabul edilen Mevlid Kandili, tüm İslam aleminde kutlanıyor. Antalyalılar da Mevlid Kandili'ni değerlendirmek için Muratpaşa Camii'ne akın etti. Cami içerisi dolunca vatandaşlar namazı dışarı kıldı. Muratpaşa Camii'nde Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatını konu eden vaaz verildi.

 

Camiye gelen öğrenciler de derslerinde başarılı olabilmek için dua etti. Arkadaşlarıyla birlikte camiye gelen Neceti Dilek, "SBS için dua edeceğiz. Okulda daha iyi başarılı olmak ve tüm müslümanlar için dua edeceğiz." dedi.

 

 

SELİMİYE CAMİSİ'NDE KANDİL

Edirne'nin simgesi olan tarihi Selimiye Camii, Mevlit Kandili'nde müminlerle doldu taştı. Peygamber efendimiz (sas) dünyaya teşrif ettiği bu geceyi fırsat bilen insanlar camilere akın etti. Kandil gecesi nedeniyle Mevlid-i Şerifler okundu.

Edirne'de akşam ile yatsı namazı arasında okutulan Mevlid-i Şerif'i dinlemek ve ibadet etmek isteyen müminler camilere koştu. Mimar Sinan tarafından yapılan ve Osmanlı döneminin en önemli eserlerinden biri olan Selimiye Camii her mübarek gün ve gecede olduğu cemaatle doldu. Şehir merkezi ve civar illerden çok sayıda vatandaş kandili Selimiye'de geçirmek için Edirne'ye geldi.

 

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte insanlar kısa süre içerisinde camiyi doldurdu. Kadın, erkek, genç, yaşlı yurdun dört bir yanından akın eden insanlar Selimiye Camii'nde okunan Mevlid-i Şerif ve ilahileri huşu içinde dinledi. Camiyi dolduranlar daha sonra Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu'nun yaptığı duaya eşlik etti. Ellerin semaya yükseldiği kandil programının ardından yatsı namazını kılan cemaat evlerine dağıldı.

 

KONYA’DA CAMİLER DOLDU TAŞTI

Mevlit Kandili tüm Türkiye'de olduğu gibi Konya'da da camiilere akın eden vatandaşlarca kutlandı.

 

Hazreti Muhammed'in doğumunun 860. yıldönümü olan Mevlit Kandili gecesini Konyalılar dualarla geçirildi. Hacıveyiszade ve Selimiye Camii'ne akın eden genç, yaşlı, kadın, erkek binlerce kişi yatsı namazı öncesi verilen vaazı dinledi. Namazın ardından binlerce vatandaş Mevlana Müzesi'ne gitti. Müze içerisine girebilenler, Mevlana'nın sandukası başında Kur'an okudu, dua etti. Müzeye giriş çıkışlar ücretsiz olduğu gecede yerli ve yabancı binlerce kişi, müzeyi ziyaret etti.

Etiketler :