Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni istifa etti

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni istifa etti

Yusuf Ziya Cömert sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti.

Yeni Şafak Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti. Cömert'in yerine TV Net'in Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül getirildi.

Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçiren Yusuf Ziya Cömert'in bir hafta önce istifa kararı alıp bunu patronlarına tebliğ ettiği ortaya çıktı.

TUNUS GEZİSİ SIRASINDA RAHATSIZLANMIŞTI

Cömert, geçtiğimiz yıl Başbakan'ın Tunus gezisi sırasında rahatsızlanmıştı. İlk tedavisi Tunus'ta hastanede yapılan Cömert'in kalbinde bir problem olduğu öğrenilmişti.

YENİ ŞAFAK KAYNIYORDU

Ali Akel’in Uludere konusunda Başbakan’ı eleştiren bir yazı kaleme aldı. Yazı üzerine gazeteden kovuldu. Akel'e destek başka bir Yeni Şafak yazarı Hakan Albayrak’tan geldi. Albayrak, Yeni Şafak'a rest çekerek, ’Akel yoksa ben de yazmıyorum’ dedi. Albayrak'ın yeniden gazetede yazacağı anonslanmasına rağmen yazılarına başlamadı. Yusuf Ziya Cömert'in gazete yaşanan bu olayların ardından siyasi baskılara dayanamayarak istifa ettiği söyleniyor.

YUSUF ZİYA CÖMERT KİMDİR?

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cömert, 1959'da Trabzon Şalpazarı'na bağlı Düzköy'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ne ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne girdi, bu okullara bir süre devam etti. İngilizce öğrenmek için Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde hazırlık okudu. Gazeteciliğe, Zaman Gazetesi'nin kuruluş döneminde başladı. Kayıtlar Dergisi'nde Yazı İşleri Müdürlüğü, İzlenim Dergisi'nde Yayın Yönetmenliği, Yeni Şafak Gazetesi'nde Genel Yayın Koordinatörlüğü ve Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerinde bulundu, köşe yazıları yazdı. Yeni Şafak'ın okur temsilciliği (ombudsmanlık) görevini yürüttü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.