Yüzde yüz Türk yapımı uçaklar geliyor

Yüzde yüz Türk yapımı uçaklar geliyor

“2013 yılının sonunda tamamı Türk yapımı uçak üreteceğiz!”

tv8'de yayınlanan Erkan Tan ile Başkent'ten programının bugünkü konuğu Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım oldu. Yıldırım, THK – Havacılık ve Uzay Üniversitesi'ni anlattı. 2013 yılının sonunda tamamı Türk yapımı uçak üreteceklerini açıkladı. Yıldırım'ın açıklamaları özetle şöyle:

“Uçak üretmek için her şeyimiz hazır!”

“Bu uçağı üretmemiz için her şeyimiz hazır. Uçağa koyacağımız malzemelerin listesine baktık ki her parçanın 1 veya 1denflza firma tarafından üretildiğini gördük. Şu anda da tasarım faaliyetleri bitmek üzere. Ardından üretime geçeceğiz. Uçak üretiminin akademik faaliyetlerini de THK Üniversitesi yapacak. Uçak üretiminde nerede kaldıysak THK olarak oradan devam edeceğiz.”

“Biz uçağı yapacağız, ismini de millet koysun!”

“THK'nın internet sitesinde uçağın ismi ile ilgili olarak bir kampanya başlattık. Halkımızın bu kampanyaya katılmasını istiyoruz. Hangi isim daha çok oy alırsa, onu da uçağımızın ismi olarak kabul edeceğiz. Biz uçağı yapacağız ama ismini halkımız koysun istiyoruz. www.thk.org.tr adresinden bütün halkımızın katılımını bekliyoruz.”


“Bu sene 1000 tane öğrenci alacağız, 500 tanesini ücretsiz okutacağız!”

“THK Üniversitesinde gerçekten çok kıymetli bilim adamları var. Uçak, makine, endüstri mühendisleri var. THK Üniversitesi diploması dünyanın her yerinde geçerli olacak. Türkiye'deki tek ihtisas üniversitesi, havacılık ve uzay üniversitesini THK kurdu. Bu sene yabancı öğrenciler de üniversitemizde okumaya başlayacak. 2011- 2012 eğitim öğretim yılına 236 öğrenci ile başladık. Bu sene 1000 tane öğrenci alacağız, 500 tanesini ücretsiz okutacağız.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.