Yerli otomobilde babayiğit bulunamadı

Yerli otomobilde babayiğit bulunamadı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yerli otomobil için Başbakan Erdoğan'ın dediği gibi bir babayiğit bulamadıklarını söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Elbet bu işe soyunacak bir babayiğit vardır." sözleriyle gündeme getirdiği yerli otomobil tartışması devam ediyor.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, şu ana kadar 'babayiğit' bulamadıklarını söyledi. MÜSİAD'ın Viyana'da düzenlediği yemekte konuşan Çağlayan, "Başbakan'ımızın bir babayiğit aramasının altındaki espri o arabanın adının serçe, karga, şahin olması değil, adının Ahmet, Mehmet olması da değil, Türk tasarımcısı, Türk mühendisi tarafından yapılmış olması." dedi. Çağlayan, taşıt yan sanayicilerinin teknik donanımlarını dikkate alarak bunu söylediklerini vurguladı.

6 MİLYAR DOLARLIK MOTOR İTHAL EDİLİYOR

Türkiye'nin otomotiv sektöründe Avrupa'da önemli bir yere gelmesine rağmen 6 milyar dolarlık motor ithalatı yaptığına dikkat çeken Ekoxnomi Bakanı Çağlayan bunun nedeninin bu alanda lisans verenlerin hamallık görevi yüklemesi olduğunu kaydetti.

HER 100 DOLAR İÇİN 56 DOLARLIK DIŞ ÜRÜN ALINIYOR

100 dolarlık bir otomobil için 56 dolarlık dış ürün alınması gerektiğine dikkat çekti. Bakan Çağlayan, önceki akşam Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) Viyana'da düzenlediği yemeğe katıldı. Yemekte konuşan Çağlayan, Avusturya ile Türkiye arasındaki 2,7 milyar dolar olan ticari hacmin rahat bir şekilde 5-10 milyar dolar seviyelerine çıkacağına dair önemli göstergeler olduğunu söyledi.

Çağlayan konuşmasında Türkiye ekonomisinin geldiği noktayı IMF örneği ile gösterdi. "IMF'nin kapısında 1 milyar dolar için tek ayak üzerinde bekletiliyorduk." diyen Çağlayan şirinlik olsun diye ABD'ye gidilip arzı endam edildiğini söyledi. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ise konuşmasında dünya geneline yayılmış üyeleriyle ihracatı artırmak için organizasyonlar yaptıklarını belirterek bunlara devam ettiklerini bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.