Zaman yazarından darbe uyarısı!

Zaman yazarından darbe uyarısı!

Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce Türkiye'da darbe ihtimalini masaya yatırdı.

Gezi olayları ve Mısır'daki darbe Türkiye'de müdahale korkularını yeniden hortlattı. Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, bu korkuları daha da körükleyecek bir yazı yazarak "Bizde de darbe olur mu?" diye sordu ve "Kimse kendini kandırmasın Türkiye darbeye müsait!" cevabını verdi.

ABD VE AVRUPA DARBE DESTEKÇİSİ

ABD ve Avrupa'nın demokratik ilkeleri unutarak kendi menfaatleri söz konusu olduğunda darbeyi desteklediklerini belirten Gülerce "Kestirmeden söyleyelim; Türkiye'de –maazallah- bir darbe olsa ve Mısır'dakine takındığı tavrı ABD ve AB bize takınsa, cuntacılara yol verse, al sana darbe..." dedi

GEZİ PARKI İKTİDARI ON BEŞ GÜN İÇİNDE SARSTI

Taksim Gezi Parkı olaylarını hatırlatan Gülerce "Gezi Parkı'ndaki bir kıvılcımın, yüzde elli oy ile gelmiş bir iktidarı on beş gün içinde sarsması şaşırtıcı değil mi?" diye sorarak ABD ve AB'nin bu süreçte hükümete faturayı kesen açıklamalarını anımsattı.

İşte Gülerce'nin yazısından bir bölüm...

"Tamam, ilk iki gündeki tepkileri anladık. Ama ondan sonra aleni olarak bir düğmeye basıldığı besbelli bir organizasyonla, bir iktidarı sandık dışı yollarla devirmenin hamlesi ile karşı karşıyayız. Taksim'i bir Tahrir yapmak çabaları, eğer AK Parti'nin büyük şehirlerdeki meydan mitingleri ile frenlenmeseydi, acaba Türkiye'de durum ne olurdu? Sayın Başbakan'ınİstanbul'daki çalışma ofisini, Ankara'daki evini basma girişimleri gerçekleşseydi, acaba şimdi neyi konuşuyorduk? Demek ki, darbe olur mu sorusu boşuna yüksek sesle sorulmuyor."

TÜRKİYE DARBEYE HALA MÜSAİT Mİ? EVET!

Şimdi buna bağlı olarak ikinci bir soru soralım: Türkiye, hâlâ darbeye müsait bir ülke mi? Evet, iki açıdan gayet müsait.

KİMSE KENDİNİ KANDIRMASIN

Birincisi, cuntalara cesaret ve yol veren vesayetçi yapı, yüzde 20'lik bir zaafa rağmen hâlâ ayakta. Kimse kendini kandırmasın. Darbe ve darbeye teşebbüsün yargılanması ile "artık darbe devri bitmiştir" rehavetine sürüklenmesin… Vesayete güç veren odakların hepsi ayakta. "Diren Türkiye" dedikleri, "diren vesayet"tir…

TÜRK-KÜRT, ALEVİ-SÜNNİ KUTUPLAŞMASI

Çok kısa zamanda kaos ortamına dönüştürecek üç tehlikeli zemin var: Türk-Kürt, Sünni-Alevi, yaşam tarzlarındaki farklılığın getirdiği kutuplaşma.

Bu üç zemindeki zaaflarımız devam ediyor. Allah korusun, bir Türk-Kürt iç savaşının kıvılcımını çakmak hiç de zor değil. Çözüm Süreci hâlâ güven vermeyen, her an PKK terörünün hortlayacağı bir çizgide gidiyor. Milletimizin büyüklüğü, inancı ve birlikte yaşama iradesi, bu tehlikeye direnmemizi sağlıyor.

Suriye üzerinden bir Sünni-Alevi çatışmasını, mezhep savaşına çevirmek için çok açık provokasyonlar var. Sivas, Erzincan Başbağlar, Çorum, Maraş, Gazi olayları, DHKP-C'nin yeniden uyandırılması, "Ali'siz Alevilik" için Avrupa'da çok ciddi çalışmaların varlığı, bu tehlikenin boyutunu anlatmaya yeter.

EĞER SİYASİLER ÖNLEM ALMAZSA...

Eğer siyasiler, başta iktidar, işin vahametini görür ve tedbir alınırsa bu tehlikeli oyunu bozabiliriz. Önümüzde hâlâ bir fırsat var. Kısmi değil baştan aşağı yeni ve sivil bir anayasa... 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.