Zaman'ın şaşırtan 28 Şubat manşetleri

Zaman'ın şaşırtan 28 Şubat manşetleri

Zaman gazetesinin cemaate yönelik uygulamaları, 28 Şubat dönemine benzetmesine Star gazetesi böyle cevap verdi.

Zaman gazetesinin "28 Şubat'tan beter" manşetine Star gazetesi, Zaman'ın o dönem attığı manşetlerini yayınlayarak yanıt verdi.

Açıklamada "O dönemde Refah Partisi’nin kapatılmasına yol açan darbe süreci ve dindarlara yönelik ağrı baskılara karşı duyarsız kalan gazetenin bugün dürüst gazetecilik yapan kurumları 28 Şubatçılıkla suçlaması da tebessümle karşılanıyor" denildi.

ZAMAN'IN "28 ŞUBAT'TAN BETER" MANŞETİ

Cemaate yönelik linç girişimi iddialarını manşetine taşıyan cemaatin gazetesi Zaman, yeni bir polemiğin fitilini ateşledi. Zaman'ın "İşadamlarına baskı, medyaya müdahale gibi pek çok hukuksuzluk, 28 Şubat döneminin antidemokratik yöntemlerini aratmıyor" iddiası tartışma yarattı.zaman.20140116160031.jpg

Gazete, Cem Uzan yönetimindeki Star gazetesi ile Dinç Bilgin yönetimindeki Sabah'ın o dönem attığı manşetleriyle bugünkü manşetleri yan yana getirmişti.

İSTERSENİZ 28 ŞUBAT'A HİÇBİRZAMAN GİRMEYİN

İşte bu suçlamalara Star gazetesi internet sitesi aracılığıyla "İsterseniz 28 Şubat'a hiçbir ZAMAN girmeyin!" diye cevap verdi.

Gazete açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yıllarca gazete ve televizyonlarından tapeleri yayınlayarak toplum üzerinde algı operasyonu yürüten Gülen grubu medyasının her önüne geleni Ergenekon’la, Balyozla ilişkilendirme tehditleri korku imparatorluğu yarattığı gibi bu davalarında sulandırılmasına neden oldu.

Diğer yandan Star ve Sabah’ın 28 Şubat dönemi manşetlerini alarak bugünle kıyaslayan Zaman, kendi manşetlerini ve Gülen’in darbe medyasına itiraflarını unutmuşa benziyor."

GÜLEN'İN ASKERE İLİŞKİN YORUMU

28 Şubat kararlarından sadece bir ay sonra askerin tavrını şiddetle savunan Fethullah Gülen'in "Eğer kötü niyetli olsalardı oturup da meseleyi altı saat boyunca konuşmazlardı, yumruğu masaya vurup bu iş böyle olacak der, çıkarlardı." açıklaması hatırlatıldı.

İNTERNETHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.