Zaman yazarı özür diledi!

Zaman yazarı özür diledi!

Zaman yazarı Ahmet Turan Alkan, seçim değerlendirmesi yaptığı Şanlıurfa ve Sivas’ta halkı yanılttıkları için özür diledi ve “Millet irfanıyla bize bıyık altından gülüp ‘Yav he he!’ dedi” diye yazdı.

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan, seçim sonuçlarıüzerine kaleme aldığı değerlendirme yazısında seçmenden özür diledi, milli iradeye saygı duyduğunu belirtti.

Ahmet Turan Alkan’ın yazısından öne çıkanlar:

HOŞUMA GİTMESE DE TEBRİK EDERİM

AK Parti’nin seçim stratejisi kazandı: “Seçim nasıl kazanılır?” sorusunun cevabını en iyi AK Parti biliyor. Bu sonuç hoşuma gitmedi; hoşuma gitse de gitmese de kazananı tebrik ederim.

Bu tespitten sonra bugünden sonra ne olacağına bakalım: Başbakan, normal şartlar altında saygı duyulması gereken bir feragatle kendini bütün adayların önüne koyarak insanüstü bir gayret gösterdi. Çok çalıştı, büyük riskler aldı. Ses kısıklığına rağmen Van ve Diyarbakır mitinglerinde konuşması, siyasi hayatımızın unutulmayacak sahnelerindendi. Politikalarını kesinlikle tasvip etmiyor ve yanlış buluyorum fakat bu, onun “büyük lider” olduğunu vurgulamama engel olmaz.(…)

NE KADAR DALGA GEÇİLSE YERİDİR

Bu seçim zaferinin en derin hayal kırıklığı kaybedenlerin, kendilerini -tabiri biraz ağır olacak ama- gülünç hissetmeleridir ve bu safiyet duygusuyla şimdi ne kadar dalga geçilse yeridir. (…)

Halkımız istikrarı öngördü; dereyi geçerken binek değiştirmeyi uygun bulmadı. Yolsuzluk söylentilerinin kendi hayat tarzını, gelir durumunu etkilemediğini fark edince “tecrübe”den yana tercih kullandı.

MİLLET “YAV HE HE!” DEDİ

Milletin derin irfanı böyle düşündü; böyle düşünmemesi gerektiğini söyleyip duran benim gibilere ise bıyık altından gülüp, “Yav he he!” diyerek iradesini tescil ettirdi.

AK Parti’yi başarısından ötürü nasıl tebrik ediyorsam, milli iradenin verdiği karara da saygı duymam gerektiğini de biliyorum.

ALENEN ÖZÜR DİLİYORUM

NOT: Seçim izlenimi yazdığım iki ilde, Şanlıurfa ve Sivas’ta yarışın başa baş geçeceğini belirterek okuyucularımı yanılttığım için alenen özür diliyorum.

 

Haber 10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.