Zaman yazarından Ağrı saldırısına akıl almaz yorum!

Zaman yazarından Ağrı saldırısına akıl almaz yorum!

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan, Ağrı’da PKK’nın askere ateş açmasını akıl almaz bir şekilde yorumlayarak amacın BDP’ye olan sempatiyi engellemek için bir komplo olduğunu yazdı.

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan, Ağrı’da PKK’lıların 4 askeri yaralaması sonrası çıkan çatışmaya dair akıl almaz bir komploda bulundu. TSK’nın köylere inen örgüte karşı harekete geçmesine tepki gösterip arkasında komplo arayan Alkan, Cemaatin AK Parti iktidarına karşı KCK operasyonlarını yürüttüğü HDP’yi dahi destekleyebileceğini gösterdi.

İşte Turan’ın yazısından o bölümler:

‘Bayram değil, seyran değil; bu silahlar niçin ateşlendi?’ sorusunun tek cevabı var: seçim süreci. HDP’ye kamuoyu desteğinin, iktidarı huzursuzlandıracak derecede ciddi oranlara yaklaştığı anlaşılıyor ve bütün alâmetler bunu gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ve iktidar sözcülerinin (Troller de dahil) günlük söz ve davranışlarını takib ederek siyasi ibrenin nereye doğru kaydığını ölçmek mümkün.

HDP’liler, ‘İkinci Silvan olayı yaratılmak istendi. 15 askeri oraya öldürülsünler diye pusuya yolladılar’ diye iddia ediyor ve meseleyi çözümün sabote edilmesi olarak yorumluyorlar. Hükümet sözcüsü ise ‘Silahların gölgesinde seçim olmaz’ diyerek sözü uzatmadan hemen konunun kalbine iniyor.

 

Haber 10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.