Zaman'ın tirajı 1 milyonun altına düştü

Zaman'ın tirajı 1 milyonun altına düştü

Zaman gazetesi, dershane tartışmaları ile başlayan süreçten sonra düşüşe geçmişti. Zaman bu hafta ilk kez 1 milyonun altına düştü.

Zaman gazetesi, Cemaat'in AK Parti'ye karşı savaş açtığı dershaneler tartışmalarıyla başlayan süreçte tiraj kaybetmeye devam ediyor. 

Dershaneler tartışmasının hemen ardından gelen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla birlikte AK Parti - Cemaat kavgası keskinleşmiş ve Zaman da hükümeti bombalamaya başlamıştı. 

ZAMAN 1 MİLYONUN ALTINA DÜŞTÜ

Bu süreçte Cemaat'in içinde de çatlaklar oluşmuş ve Zaman gazetesi giderek tiraj kaybına uğramıştı. Zaman'ın devam eden tiraj kaybı bugün ilk kez "1 milyonun" altına düşerek rekor seviyeye ulaştı. Zaman, Cemaat evlerinde yapılan aboneliklerle birlikte, az sayıdaki bayi satışı da eklenince 1 milyonun üzerinde satan tek gazete olma ünvanına sahipti. AK Parti'ye karşı başlatılan savaşla birlikte Zaman bu unvanını da kaybetmiş oldu. 

YILLARCA KAMPANYA YAPMIŞLARDI

Cemaat, Zaman'ın tirajını 1 milyonun üzerine çıkarmak için yıllarca büyük bir çaba sarf etmişti. Cemaat evlerinde gençlerin tamamı gazeteye abone yapılmış, kimi zaman da bir kişi birden fazla kez abone yapılarak satış rakamları artırılmıştı. 

(Resmi büyütmek için üzerine tıklayın)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.